UNUTARSTRANAČKA DEMOKRACIJA / Beljak jedini kandidat za predsjednika HSS-a? 'Ne mogu mu ništa, preslabi su'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sve će se znati najkasnije 23. srpnja, kada istječe rok za kandidature

15.7.2020.
9:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Protivnici predsjednika HSS-a Kreše Beljaka pokušali su ga još jednom nagovoriti da se povuče i odgodi izbornu skupštinu sazvanu za 30. srpnja, ali čini se da od toga, barem, zasad neće biti ništa.

Image
Verbalni delikt? /

Ne stišavaju se reakcije na dopis vodstva HSS-a: 'Beljak dovodi do totalitarizma!'

Image
Verbalni delikt? /

Ne stišavaju se reakcije na dopis vodstva HSS-a: 'Beljak dovodi do totalitarizma!'

Do 23. srpnja svoje kandidature moraju prijaviti svi zainteresirani za dužnost predsjednika HSS-a, ali to do jučer nije učinio još nitko. No, Beljak je u ponedjeljak dobio bitnu podršku Županijskog odbora Zagrebačke županije, koja bi na izbornoj skupštini trebala imati uvjerljivo najviše delegata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne mogu mu ništa. Sve ima posloženo i Beljakovi su oponenti preslabi da bi ga ugrozili'', rekao je Novom listuBožidar Pankretić, koji se zalaže za promjene u HSS-u.

Boro Bašljan, predsjednik HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije, i HSS-ovci koji su protiv Beljaka traže prolongiranje izborne skupštine, a zbog činjenice da je HSS nakon ovih parlamentarnih izbora s pet spao na dva zastupnika traže da Beljak podnese ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Predsjedništvo HSS-a prošli je tjedan usvojilo Pravilnik o kandidacijskom postupku i izbornim radnjama za glavnu skupštinu HSS-a, a u njemu se, između ostalog, propisuje da će se delegati o kandidatima za predsjednika, šest potpredsjednika i ostale dužnosnike i članove središnjih stranačkih tijela izjašnjavati telefonskim putem. ''Ovo nije način da se izabere novi predsjednik stranke. Ta se odluka Predsjedništva, odnosno Pravilnik, moraju poništiti'', smatra Bašljan.

Muči ih i uloga glavnog tajnika HSS-a Željka Lenarta, drugog saborskog zastupnika osim Beljaka. Bašljan smatra da Lenart, premda mu je to statutarna zadaća, ne bi smio voditi proces unutarstranačkih izbora jer je jasno opredijeljen za Beljaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve će se znati najkasnije 23. srpnja, kada istječe rok za kandidature. Da bi netko bio kandidat za predsjednika HSS-a, mora imati podršku najmanje jedne županijske organizacije ili, pak, nekog od središnjih stranačkih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo