reakcije / Beljak zbog upute o braniteljima spreman na radikalnu mjeru: 'Poderat ću braniteljsku iskaznicu'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Beljak je kazao kako se branitelji 1991. nisu borili za povlastice, a one koji koriste ovu prednost pri zapošljavanju nazvao je ratnim profiterima

24.5.2018.
12:04
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Uputa koju su dobile škole o prednosti zapošljavanja nezaposlenih branitelja na mjestu ravnatelja u školama i učeničkim domovima, podigla je veliku prašinu u javnosti. Ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak kazala je Hini kako uputa ne predstavlja njezinu odluku već objašnjava postupak koji je propisan Zakonom o braniteljima.

Uputu je komentirao i šef HSS-a Krešo Beljak koji je kazao kako je i on bio branitelj te da će zbog nje poderati svoju braniteljsku iskaznicu. Dodao je da se branitelji 1991. nisu borili za povlastice, a one koji koriste ovu prednost pri zapošljavanju nazvao je ratnim profiterima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovac Josip Đakić pozdravlja odluku da branitelji imaju prednost na rukovodečim mjestima u obrazovanju te da nema puno branitelja koji zadovoljavaju te uvjete. 

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš kazala je da je naputak nedopustiv. "Hoćemo li ići toliko daleko da i Plenković postane branitelj?", upitala je Mrak Taritaš. SDP-ovac Franko Vidović kazao je kako je naputak, kao i cijeli Zakon o braniteljima, diskriminatoran "ne samo prema građanima, nego i prema braniteljima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Divjak tvrdi da uputa o braniteljima ne predstavlja njenu odluku, Medved: 'Sve je usklađeno sa Zakonom'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Nastavnici šokirani: nezaposleni branitelji imaju prednost pri zapošljavanju na mjestu ravnatelja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo