bespravni graditelj / Bespravno odsjekao cestu, susjedima zbog njegovih radova voda ulazi pod kuće. I nije mu prvi put

Image
Foto: Ilustracija

Prije par godina sagradio je i bespravnu autopraonicu, koja je u međuvremenu legalizirana

6.10.2020.
10:05
Ilustracija
VOYO logo

U jednoj slijepoj ulici pored zagrebačke trešnjevačke tržnice već godinama stoji nedovršena zgrada čija gradnja je započela bez dozvola. Sada su oko nje napravljeni iskopi, koji idu do samih temelja susjednih kuća. Zbog kiša cesta se sad pomalo urušava, o alarmantnoj situaciji pričaju stanari te ulice za 24sata

"Nakon kiša se odlomio poveći komad zemlje i asfalta, a zbog svega bi se mogao urušiti i plinovod. Nakon kiše, iskopi oko temelja su puni vode i pretvorili su se u bazen", pričaju stanari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela priča započinje prije osam godina kada je investitor sirijskog podrijetla Abdulmounem Haoui započeo gradnju stambene zgrade. Ubrzo je inspekcija stopirala gradnju jer nije imao sve papire i potrebne dozvole.

I otad ta zgrada stoji nedovršena. U  međuvremenu je Haoui uspio legalizirati taj objekt, dići još jednu etažu, a onda je u srpnju ove godine počeo s dodatnim radovima i iskopao je zemlju oko temelja, te odsjekao i zatvorio cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi više nemaju strpljenja za ovakvo ponašanje, jer Haoui je, kako kažu, odsjekao komad ceste, uništio drenažnu cijev i voda im zbog toga podilazi u kuće.

Oglasio se i Inspektorat

No, Haoui ima drugačije mišljenje, smatrala da su susjedi zavidni te da ga maltretiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam sve dozvole i zgrada je legalizirana", rekao je, dodavši da je sve po pravilima te da zgradi planira podići još jednu etažu, samo da ishodi sve potrebne papire jer ona je sada legalna i to je moguće.

No i Inspektorat drugačije misli: "Nadzorom na navedenoj lokaciji utvrđene su nepravilnosti tijekom građenja. Slijedom navedenog, građevinski inspektor obustavio je izvođenje radova, te zatvorio gradilište postavljanjem službenog znaka zatvoreno gradilište. Pokrenut je upravni inspekcijski postupak, te će se donijeti rješenje o otklanjanju nepravilnosti tijekom građenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I autopraonica

Za samu zgradu postoji rješenje o legalizaciji, a ako želi bilo što dodatno raditi na njoj, Haoui treba ishoditi glavni projekt, što je u biti dozvola za gradnju.

No, to nije prvi put kako piše 24sata da je Haoui našao se u ovakvoj situaciji, naime u zagrebačkom Sopotu, netom kod križanja Islandske i Avenije Većeslava Holjevca, izgradio je prije par godina i bespravnu autopraonicu. I tada su se stizala upozorenja okolnih stanara. Ali praonica je u međuvremenu legalizirana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo