produženi vikend, lijepo vrijeme... / Bili su rekorderi lanjske koronasezone, a tu titulu žele zadržati i ove: Bili smo na Viru i provjerili kakva je situacija

Na more su se spustili vikendaši u svoje vikendice, ali i turisti iz Njemačke, Slovenije, Češke i drugih zemalja u okruženju

3.6.2021.
18:40
VOYO logo

Praznični produženi vikend i lijepo vrijeme oživjeli su otok Vir, rekordera lanjske korona sezone koji tu titulu želi zadržati i ove. 

Ondje ovih dana boravi više tisuća ljudi. Koliko je točno turista, a koliko vikendaša, pokazat će inspekcije koje su startale odmah s početkom sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četverodnevni odmor u dvorištu obiteljske kuće na Viru vrijedio je puta iz Austrije i čekanja na granici sat i pol.

"Danas smo već bili, kupali smo se, imamo još nekih sitnih obaveza, ali uglavnom planiramo iskoristiti malo da odmaramo, malo da napunimo baterije, je l' već kako da kažem", govori Ivanka Divković iz Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na glavnoj virskoj plaži kupa se od jutra. Opuštena praznična atmosfera priziva slike iz nekih ranijih „staro normalnih“ vremena

"Na štres koji vlada gore, ovde je sve nekakva atmosfera loker i jednostavno se ide nekakvim svojim tokom, sve je opušteno", kaže Željko Perić iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako nam je lijepo, već smo se kupali. Uživamo evo ga", jasno će Sandra Kranjčec iz Ludbrega.

Rast dolazaka

Na more su se spustili vikendaši u svoje vikendice, ali i turisti iz Njemačke, Slovenije, Češke i drugih zemalja u okruženju kojih je s domaćim turistima u ovom trenutku na Viru oko 2 i pol tisuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U odnosu na prošlu godinu bilježimo rast od 107 posto dolazaka i 75 posto noćenja... S obzirom na booking i rezervacije u zadnjih 7 dana, a u komunikaciji smo i s iznajmljivačima, imaju jako dobre trendove", kaže direktor Turističke zajednice Općine Vir Srđan Liverić.

Dolazak iz zemalja koje su dugo bile u lockdownu tek se očekuje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se mislim da sada dođu, sada dođu. U pol šestog meseca sigurno dosta. Jer je interes, znam da je interes veliki", govori Libuche Zaharova iz Češke.

"Apsolutno su svi željni, makar ovi s kojima mi komuniciramo na poslu i privatno svi su željni odmora jer im je dosta svima, svih ograničenja i tako", dodaje Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni inspektorat i komunalno redarstvo već kreću u inspekciju oko prijave boravišne pristojbe 

"Kada krećete s kontrolama? Evo kontrola je krenula već od jučer", poručio je Liverić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon produženog vikenda znat će se točno koliko je na Viru bilo komercijalnih gostiju, a koliko vlasnika vikendica sa svojim obiteljima, ali sa startom sezone za sada su itekako zadovoljni

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo