znakovit tajming / Bitka za HDZ vodi se u - Vukovaru! Vladajući darivali grad, Penava oštro odgovorio Plenkoviću

'Jedino što smo u Vukovaru dobili su dvije stvari. Jedna je Memorijalno groblje, a drugo su ćirilične ploče', kaže Penava

9.3.2020.
21:00
VOYO logo

Bitka za HDZ vodi se u - Vukovaru. Ministar državne imovine Mario Banožić posjetio je grad, a u goste nije došao praznih džepova. Gradu je čak poklonjen i stadion koji je do sada bio u vlasništvu države.

No gradonačelnik Vukovara, iako zahvalan, i dalje se čvrsto suprotstavlja predsjedniku Vlade, pa su ovaj posjet s košaricom punom darova mnogi procjenili kao - pokušaj mirenja prije unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekada 22 tisuće radnika, danas 620. Ali trake s obućom neumorno rade, baš kao i Jadranka koja u Borovu radi 37 godina 

"Za moju obitelj znači puno zato što i ja i muž ovdje. On sad više ne radi ali radim ja i od toga samo živimo", kaže Jadranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer Borovo je othranilo generacije obitelji, pa će tako i Marinu koja u tvornici radi tek 3 dana i skromno poručuje.

"Da bude i dalje ovako dobro i da ide na bolje i da se povećaju plaće i to je to", dodaje Mara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je ministar državne imovine dao obećanje restruktuirati tvrtku, privući partnere i jamčiti za dva kredita vrijednosti 92 milijuna kuna. A to su teške cipele za obući.

Tajming donošenja darova je znakovit

Zatim je zakoračao na sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je potpisan ugovor kojim država poklanja sportski dom i zapušteni, derutni stadion u vrijednosti  od oko 4 milijuna kuna gradu Vukovaru. Gradonačelnik zahvalan na darovima, no i dalje se ne libi odgovoriti premijeru koji mu je poručio da tri puta udahne prije no počne s kritiziranjem.

"Kad me se već vuklo za jezik da podvučemo crtu i tu zapravo podvlačim crtu. Pozivam gospodina Plenkovića neka vrlo jasno, decidirano pokaže koji su napreci po ovim kriterijima u gradu Vukovaru, što je to točno on napravio pa da mu se onda stvarno mogu zahvaliti jer ispalo je da sam nezahvalan", poručuje Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Penava misli na to da se u vukovarsko gospodarstvo nije ulagalo. I tu nije stao.

"Jedino što smo u gradu Vukovaru dobili od Domovinskog rata na ovamo jesu dvije stvari. Jedna je Memorijalno groblje, ali to je sudbina i povijest tako htjela. Drugo su ćirilićne ploče", dodao je vukovarski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako da je današnji dolazak ministra Banožića ispao kao pokušaj mirenja  suprotstavljenih strana u HDZ-u.

"Radio sam godinama u Vukovaru i dio obitelji mi živi u Vukovaru tako da ne vidim to nešto što bi trebalo biti... Dao sam puno za Vuovar i davat ću ubuduće. Tako da nema veze s unutarstranačkim izborima", jasno će Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u najmanju ruku tajming donošenja darova je, barem znakovit.

Grad Vukovar već duže vrijeme potražuje stadion od države. Zašto je država samo 6 dana prije unutarstranačkih izbora odlučila baš sada pokloniti stadion? Možda je i pokušaj da premijer Plenković osvoji bod u gostima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo