Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
OKUPLJANJE LJEVICE

Bivši predsjednik se vraća u SDP? Evo što su Josipović i Bernardić rekli na tu temu

Upitan postoji li mogućnost njegova približavanje SDP-u, Josipović je rekao kako su se već približili i ocijenio kako je to jako dobro i moguće zahvaljujući novom predsjedniku Davoru Bernardiću

Image

Ivo Josipović i Davor Bernardić

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Hina/ 30.1.2017. u 22:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stanje na lijevom spektru hrvatske političke scene u ponedjeljak na tribini u organizaciji stranke Naprijed Hrvatska njezin predsjednik Ivo Josipović ocijenio je ne baš dobrom, a predsjednik SDP-a Davor Bernardić je rekao kako stranke ljevice imaju sličan pogled na svijet i na život u Hrvatskoj te da se vraćaju razgovoru kako bi obnovili povjerenje.

Upitan kakve su mogućnosti ujedinjenja na ljevici s obzirom na disonantne tonove i u samom SDP-u, Bernardić je rekao kako razgovorom mogu doći do dobrih zaključaka jer je snaga u različitom mišljenju i dijalogu kako bi se našla dobra rješenja za Hrvatsku.

Pred nama su slični ili isti izazovi, danas počinjemo razgovor sa strankom Naprijed Hrvatska i predsjednikom Josipovićem, već sam bio u kontaktu s Hrvatskim laburistima, rekao je. Razgovaram sa strankama ljevice, cilj nam je isti: dobro društvo jednakih mogućnosti i smanjivanje društvenih nejednakosti te bolji život za sve, a ne samo neke ljude u Hrvatskoj. 

Josipović je rekao kako ljevica nije u dobroj situaciji s obzirom na opće društvene okolnosti i loše djelovanje unutar nje same. rekao je da je sad vrijeme da dođe do promjena i da se ostvari jedinstvo koje ne mora biti formalne naravi, nego jedinstvo u pokušaju da se hrvatskom društvu ponude bolje vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upitan postoji li mogućnost njegova približavanje SDP-u, Josipović je rekao kako su se već približili i ocijenio kako je to jako dobro i moguće zahvaljujući novom predsjedniku Davoru Bernardiću koji i najavio da će raditi na okupanju ljevice. Naprijed Hrvatska to pozdravlja i nada se uspješnoj suradnji, rekao je. Hrvatska treba drugačiju politiku i socijalno osjetljivu Vladu, okrenutu razvoju i okrenutu vrijednostima koje nisu ono što se može vidjeti u nekim mjestima gdje se radikalnom retro desnom politikom napada na temeljne europske vrijednosti, kazao je Josipović.

Ocijenio je da rezultati aktualne vlade nisu dobri, a posebno opasnim smatra toleriranje radikalnog desničarenja. 

Upravo se čita

I Bernardić je kritizirao rad aktualne Vlade, te rekao kako nije dobio konkretan odgovor na svoju ponudu HDZ-u za razgovorom. Dodao je da ga to ne čudi jer, kako je rekao, oni ne razgovaraju ni između sebe. 

Hina/ 30.1.2017. u 22:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba