Dodatan stres / Bizarni uvjeti za prolaz ispita na zagrebačkoj Ekonomiji: 'Ako vama ili meni pukne veza- padate'

Image
Foto: Shutterstock

Iako je u situaciji s koronavirusom nedvojbeno teško osigurati poštene ispite se putem interneta, Uprava fakulteta nikako ne odobrava ovakav pristup

27.1.2021.
16:01
Shutterstock
VOYO logo

Na većini fakulteta započelo je razdoblje ispitnih rokova, ali za neke studente, s obzirom na to da se ispiti uglavnom polažu putem interneta, profesori su postavili dodatan stres poručivši im da padaju ispit ako pukne internetska veza. 

Jesu li upute realne?

Kako piše Jutarnji list, studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zatražili su zaštitu uprave fakulteta, Sveučilišta i Ministarstva znanosti i obrazovanja jer im je profesorica s jednog kolegija u uputama za pisanje ispita poručila da ako njoj ili studentu padne internetska veza, to znači pad za tog studenta. To nije jedini gotovo nerealni uvjet koji je profesorica postavila svojim studentima za pisanje online ispita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kamera od laptopa je usmjerena prema vama, a druga kamera mora obuhvaćati vaš radni stol i ekran laptopa. Kada kažem da je ispit gotov, uzimate mobitel ili uređaj kojim ste se snimali dodatno s leđa te njime slikate rješenja, pred kamerom laptopa koja ostaje upaljena i u roku od najviše pet minuta morate uslikati i poslati napisano. Kašnjenje slanja maila od više od 10 sekundi neće se tolerirati te se u tom slučaju bilježi pad", piše u uputi profesorice. 

Image
jasna poruka /

Višnja Ljubičić za RTL: 'Vrlo olako govorimo o silovanim ženama, ne shvaćajući da na taj način podrivamo načelo jednakih prava'

Image
jasna poruka /

Višnja Ljubičić za RTL: 'Vrlo olako govorimo o silovanim ženama, ne shvaćajući da na taj način podrivamo načelo jednakih prava'

Iako je u situaciji s pandemijom koronavirusa nedvojbeno teško osigurati poštene ispite koji se provode putem interneta, uprava Ekonomskog fakulteta nikako ne odobrava ovakav pristup svoje djelatnice. Iz Dekanata su za Jutarnji poručili da sve ovakve slučajeve pokušavaju riješiti, da će studenti svakako dobiti mogućnost dodatnog ispitivanje te da se prekid veze nikako ne može tolerirati kao pad na ispitu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik Katedre za matematiku, profesor Boško Šego, stao je u obranu svoje kolegice poručivši da je teško održavati online ispite, a da oni budu korektni i pošteni. 

"Ni ja nemam kameru, ni mikrofon, a printer mi je prastar. Pitao bih upravu zašto ne omogući studentima, koji to žele, ispitivanje uživo. Naš fakultet ima sigurnu zgradu", kazao je Šego ustvrdivši da se na PMF-u, FER-u i FSB-u ispiti iz matematički orijentiranih kolegija provode kontaktno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo