Odmjeravanje snaga / Bliže se lokalni izbori: Za gradonačelnika Zagreba gužve će biti i na desnici i na ljevici, a Bandić svoju fotelju ne da nikome

Bandić svoju poziciju ne namjerava prepustiti nikome ni nakon 20 godina

16.9.2020.
11:20
VOYO logo

Kako se bliži rok lokalnih izbora i odmjeravanja snage novih, starih i osvježenih političkih opcija sve se više kalkulira s imenima kandidata na najmoćnijoj poziciji - onoj na čelu glavnog grada. Za gradonačelnika Zagreba gužve će biti i na desnici i na ljevici, a poziciju nikome nema namjeru predati aktualni gradonačelnik Milan Bandić.

I dvadeset godina nakon prvog mandata – Milan Bandić želi isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NASTAVAK GRADSKE SKUPŠTINE /

Tomašević: 'Grad Zagreb će moći isfinancirati svoj dio u obnovi, ali uz pomoć države'

Image
NASTAVAK GRADSKE SKUPŠTINE /

Tomašević: 'Grad Zagreb će moći isfinancirati svoj dio u obnovi, ali uz pomoć države'

No njegovu poziciju ovoga proljeća planiraju napasti mnogi. Pa i HDZ - partneri iz Gradske skupštine.

"Ima HDZ puno kandidata. Nismo razgovarali o Zdravku Mariću kao kandidatu, osim što čitam po novinama o njemu, o trećem, četvrtom, petom ministru, ta kavanska ogovaranja nisu posebno realavantna za konačne odluke", izjavio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao HDZ-ov kandidat prvo se spominjao Vili Beroš pa Domagoj Ivan Milošević i sada Zdravko Marić.

A upravo na desnici i desnom centru mogla bi biti gužva: Vesna Škare Ožbolt već je oformila samopouzdanu web stranicu www.gradonačelnica.hr, a kandidata će imati i Domovinski pokret i MOST. Marija Selak Raspudić uvjerava da ona neće biti kandidat, no mogao bi to biti njezin suprug:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam njegova glasnogovornica nego sada već i saborska zastupnica. Kada to postanem morat će me i platiti. Razgovara se o tome općenito kao kandidatu, unutar MOST-a već postoje dobri kandidati, a postoje i mnogi nezavisni stručnjaci koji su trenutno oko MOST-a tako da su to slatke brige", poručila je Selak Raspudić.

Ništa manje interesa i na ljevici: od Anke Mrak Taritaš, do Tomislava Tomaševića koji ju je najavio još početkom godine. Jedinstva oko potpore jednom kandidatu na ljevici nema, a dok se čeka da SDP odabere novo vodstvo predsjednik zagrebačkog SDP-a, kojeg građani nisu odabrali za saborskog zastupnika, želi voditi glavni grad:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujte mi; od aktualnog gradonačelnika bi bio puno bolji. Vjerojatno bi uložio još više energije nego što je on ulagao. Mi odmah nakon unutarstranačkih izbora prva stvar ulazimo u kampanju za lokalne izbore, a Zagreb je tu najvažniji", izjavio je Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Financijskim problemima i posljedicama potresa unatoč, u utrku za glavni grad idu mnogi koji će politički pasti, ali neki će se i planski baciti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo