IZJAVA MINISTRA / Božinović: 'Ako je Frka Petešić nešto propustio, nije neki krimen, regulirao je svoje obaveze'

Image
Foto: RTL

Božinović je kazao da ne vidi zašto napadati čovjeka koji je regulirao svoje obaveze po pitanju boravišta i prebivališta

31.1.2022.
20:15
RTL
VOYO logo

Ministar Davor Božinović dao je izjavu za medije nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice izjavu za medije dao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Komentirao je najnovije kritike predsjednika Zorana Milanovića na račun premijera Andreja Plenkovića te je kazao da je Milanović pretjerao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da je pretjerao, tako se ne komunicira u javnom prostoru. Nikad intenzivnije jedna hrvatska vlada nije radila s BiH, pitanjima Hrvata u BiH, svakodnevni je kontakt predsjednika Vlade s čelnicima Hrvata i jedini način kako im se može pomoći je da se nikoga ne antagonizira. Ako antagonizirate one koji sudjeluju u razgovorima, a trebaju sami pristati na određena rješenja nećete doći do rezultata. Svako antagoniziranje a priori svih koji sudjeluju ili nekih koji sudjeluju u tim razgovorima ne može donijeti ništa dobro Hrvatima", kazao je Božinović. 

"Ako se neku stranku ili čelnika stranke proziva najneprimjerenijim izrazima, a znate ih jer ih prenosite, je li to poziv na dogovor? Svakakvi epiteti se lijepe. Od bande, kriminalne organizacije… Koja vodi ovu državu cijeli niz godina, na čelu s HDZ-u Hrvatska je ostvarila sve svoje vanjskopolitičke prioritete, ušla je u EU, u NATO savez, u ovom trenutku nastojimo i ući ćemo i u Schengen i u eurozonu. To ne možete napraviti ako vrijeđate sugovornike. To se ne radi, to nije put kojim bismo ostvarili ijedan strateški cilj koji smo si postavili kad smo stvarali hrvatsku državu", kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i je li Frka Petešić postao teret premijeru.

Image
ispričao svoju stranu priče /

Frka Petešić odgovorio Milanoviću: 'Nisam Zagrepčanin, a njegov napad je jadan! Preko mene želi diskreditirati premijera'

Image
ispričao svoju stranu priče /

Frka Petešić odgovorio Milanoviću: 'Nisam Zagrepčanin, a njegov napad je jadan! Preko mene želi diskreditirati premijera'

"Frka Petešić je čovjek koji radi 20 sati dnevno koliko ga znam, a znam ga godinama. Došao je iz Francuske ovdje pomoći. Ako govorite o ovim pitanjima prebivališta, boravišta, čovjek je regulirao prebivalište, regulirao je i boravište u Zagrebu, plaća prirez u Zagreb. On nema nekretninu.  Vjerojatno bi je imao da je više boravio u Hrvatskoj i imao veći vremenski period koji je bio tu pa uzeo kredit, što mu se spočitava da ga nije uzeo. Kratko je bio tu, najviše je Hrvatskoj pomagao iz diplomacije i stvarno ne vidim zašto napadati čovjeka koji je regulirao svoje obveze. Ukoliko je nešto propustio, to nije neki veliki krimen, to je regulirao. Čovjek koji je dane i noći sudjelovao u razgovorima, pregovorima, koji su rezultirali time da će hrvatska vojska dobiti najmodernije borbene zrakoplove. Sudjelovao je i u razgovorima oko Bradleyja. Kao bivši ministar obrane mogu reći koliko je teško ispregovarati za jednu manju državu kao što je Hrvatska nabavku zrakoplova. Frka je tu odigrao pivotalnu ulogu, koja će se jednog dana moći bolje valorizirati. Nadam se da mu nitko ne zamjera to što je u ovom mandatu pomogao da Hrvatska vojska dobije više opreme, da se više modernizira nego u nekoliko mandata zajedno koji su prethodili ovoj Vladi", kazao je Božinović.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Namjera mu je bila biti Hrvat koji živi u Hrvatskoj. To je jedna filozofija koju mi koji nismo iz dijaspore možda i ne razumijemo", kazao je Božinović o Frki Petešiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo