blagoslov pred ministarstvom / Branitelji izljubili Crnoju, Matiću ostavili poruku: 'Fotelja ti je toliko draga, ponesi je'

I novu ministricu socijalne politike i mladih Bernardicu Juretić su dočekali natpisi pred ministarstvom: 'Dobro došla časna, zbogom nečasna'

25.1.2016.
9:14
VOYO logo

Bivši ministar branitelja Predrag Matić danas ujutro je predao svoje ministarstvo nasljedniku Miji Crnoji. Ispred ministarstva su se okupili i branitelji koji su ga dočekali s oduševljenjem te ga izljubili i izgrlili, a odrađen je i blagoslov.

Image
Foto: Josip Antolić/Vijesti.hr
Image
Foto: Josip Antolić/Vijesti.hr
Image
Foto: Josip Antolić/Vijesti.hr

(Foto: Josip Antolić/Vijesti.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred ministarstvo je stigla i nova ministrica socijalne politike Bernardica Juretić (bivša ravnateljica Vladinog Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, bivša časna sestra) koju su branitelji gromoglasno dočekali. Juretić su dočekali i natpisi koji su upravo zalijepljeni pred ministarstvom: "Dobro došla časna, zbogom nečasna", što govori i o stavu branitelja prema bivšoj ministrici socijalne politike i mladih Milanki Opačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji ostavili poruku Matiću: 'Fotelja ti je toliko draga, ponesi je'

"Danas ću na svoju odgovorost prekinuti policijsku zaštitu. Dečki koji su 15 mjeseci uz mene i čuvali me od ovih koji su danas zapovjednici. Tri puta zbogom braniteljima. Većina ih i dalje sanja Hrvatsku koju još žele. Zbogom branitelji, izmanipulirani ste. To nije posljednji put. I treće zbogom onima koji nisu odoljeli da me vrijeđaju. Upućivali prijetnje meni i obitelji, i njima zbogom. Za ostatak kliknite na YouTube", pozdravio se Matić sa svima, a branitelji su ga ispratili zvižducima uz poruku na fotelji: "Fotelja ti je toliko draga, ponesi je".

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

(Robert Anic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je Matić završio sa svojim obraćanjem, Crnoja je počeo svoj govor, praćen pljeskom branitelja. "Ja želim biti ministar svih branitelja, bez obzira na vjeru i naciju. Pod tim smatram sve koji su branili Hrvatsku. Imamo 10.500 Srba koji su branili Hrvatsku, imamo bošnjake, albance, francuze...", kazao je.

Image
Foto: Lada Marinović/Vijesti.hr

Na samoj primopredaji u dvorani u Ministarstvu uz Matića i Crnoju bilo je i 60-ak glasnih branitelja, a Crnoja je na pitanje kako to da su koalicijski partneri HDZ-a protiv objave Registra izdajnika bez odgovora na pitanje odvratio: 'Ako je objavljen Registar branitelja, kako možemo znati da se zbog toga netko od branitelja nije ubio i zbog toga smatram da je nužan Registar agresora', na što su okupljeni u dvorani dobacivali 'i Udbe' i slično. Crnoja je kazao i da se registrom neće baviti, nego da će to obavljati institucije, no nije odgovorio na pitanje zašto je on to najavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

(Robert Anic/PIXSELL)

Crnoja je najavio da će njegov prvi potez biti da se mirovine branitelja ne isplaćuju preko dva ministarstva, a Matić je kazao da iza njega ne ostaju kosturi u ormaru i zahvalio je svima koji su ga podržavali, ali i onima koji nisu te je Crnoji zaželio uspjeh u radu.

Na primopredaji bio je i Tomislav Merčep, koji je protiv Registra izdajnika te je kazao da je Matiž za njega bio dobar ministar, a novoga ne poznaje.

Image
Foto: Lada Marinović/Vijesti.hr

(Foto: Lada Marinović/Vijesti.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo