važno je pomoći / Brojna nezbrinuta djeca i samohrani roditelji trebaju našu pomoć i na to upozorava humanitarac Bruno Lerotić

Nije sam u akcijama. Pomaže mu desetak prijatelja

17.12.2020.
7:00
VOYO logo

A uoči blagdana, ove godine još više u jeku epidemije - darivanja potrebitima i humanitarne pomoć itekako znači. Organizacijom brojnih humanitarnih akcija više od cijelog desetljeća bavi se Zagrepčanin Bruno Lerotić. Inače samozatajni humanitarac, stao je prvi puta pred kamere jer želi ukazati da raste broj nezbrinute djece i samohranih roditelja koji trebaju našu pomoć.

Skladište na Trešnjevci

Ovo je skladište na zagrebačkoj Trešnjevci prepuno konzervi, igračaka i kozmetike. Ostala je tek četvrtina potrepština od jučer, kaže nam ovaj 32-godišnji humanitarac.

''Prvo sam tražio ljude na cesti kojima mogu pomoći, beskućnicima, osobama koje su trebale pomoć na takav način, da bi ih nahranili i obukli, a onda smo digli na razinu domova'', rekao je Bruno Lerotić, humanitarac iz Zagreba.

Do kraja ovog mjeseca obići će, kaže, 250 obiteljskih kuća, nekoliko domova za nezbrinutu djecu i sigurne kuće. Pomaže i onima koji su stradali u zagrebačkom potresu. Do sada je tijekom više od 10 godina posjetio više od tisuću i pol obitelji u nevolji diljem zemlje.

''To su priče gdje dođemo do kuće gdje je jedna soba, a njih 4-5 spava u istoj sobi i u istoj sobi se hrane i oblače i higijenske nekakve osnove održavaju'', izjavio je Lerotić.

Telefon mu zvoni non-stop. Nije sam u akcijama. Pomaže mu desetak prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Korona nam nije ubila suosjećanje /

Prekrasna humanitarna akcija: Za pomoć najranjivijima skupilo se i - previše

Image
Korona nam nije ubila suosjećanje /

Prekrasna humanitarna akcija: Za pomoć najranjivijima skupilo se i - previše

''Ja sam jedan od vilenjaka od Brune. Premalo je toga, više bi trebalo se pozabaviti s time svime i svakodnevica bi bila bolja svima'', kazao je Filip Radić, prijatelj i volonter.

Bruno ima i vlastiti biznis sa svojom zaručnicom koja je također na usluzi drugima u potrebi. I ona ima svoj zadatak.

''Pisanje popisa, dostava, vožnja. Svi misle da te to može usrećiti kada nekome pomogneš, ali kad vidiš kako ti ljudi žive, nije ti lako'', rekla je Doris Osrečak, Brunina zaručnica.

Prije nego što je krenuo u iduću akciju u Sisak, paket su isporučili jednoj gospođi u susjedstvu.

''Trebali bi se okrenuti jedni oko drugih i malo više obratiti pozornost na to kome trebamo, a znači prva vrata do nas susjed nas možda treba, a da ni ne znamo, tako da pomognite'', izjavio je humanitarac Bruno Lerotić.

Lerotića se može pronaći na Facebooku. Organizira, ali i sudjeluje u brojnim humanitarkama. Novčane donacije ne prima, već samo ono što je potrebno - sve kako se nitko ne bi osjećao sam, ostavljen i bez vjere u druge, osobito u ovo blagdansko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo