reforme i kadroviranje / Bulj: 'Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta neće imati predsjednika, svi smo jednaki'

Miro Bulj je rekao kako je cilj Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta provođenje reformskog sporazuma, ali i kadroviranje, odnosno predlaganje kandidata za funkcije u tijelima vlasti

30.1.2016.
19:15
VOYO logo

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta neće imati predsjednika, rekao je u ime Mosta saborski zastupnik Miro Bulj demantirajući raniju informaciju da će predsjednik tog tijela biti glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. 

Bulj kaže da je cilj Vijeća provođenje reformskog sporazuma, ali i kadroviranje, odnosno predlaganje kandidata za funkcije u tijelima vlasti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka politička opcija u Vijeću ima osam svojih članova, a zastupnik Mosta tvrdi da nema predsjednika. 

"Nema predsjednika, nema vrha piramide, svi smo jednaki i sve se odluke donose konsenzusom", naglasio je Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo tijelo bi do idućeg četvrtka, kada je ponovna sjednica Vlade, moglo predložiti kandidate za zamjenike i pomoćnike ministara. Između dva do tri predložena kandidata, članovi vlade odlučit će se za najboljeg.

"Neće to biti paratijelo. Na kraju će odluku donositi Vlada na čelu s premijerom. Ali na ovaj način povećat će se bolja suradnja između ovih dvije političkih opcija i dati stabilnost Vladi", smatra Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo