16-MINUTNA ISPOVIJEST / Bunjac: 'Nisam u Irskoj te po zakonu imam pravo na 2/3 plaće. Došli bi na moj sprovod...oni bi plesali po mom grobu'

Image
Foto: Screenshot YouTube Branimir Bunjac

Kaže da je ravnateljica u svom priopćenju rekla da je uzeo neplaćeni godišnji odmor, odnosno dopust. Prema njegovim riječima, godinu dana je radio u Irskoj, a u isto vrijeme u školi u Podturnu nije dobivao ništa

13.4.2022.
12:00
Screenshot YouTube Branimir Bunjac
VOYO logo

Branimir Bunjac, bivši saborski zastupnik i bivši član stranke Živi zid, na YouTube kanalu odlučio se oglasiti o medijskim napisima o njemu, odnosno kako bi on rekao, o napadima na njega.

Ono o čemu se govori posljednjih nekoliko dana bilo je to da i dalje prima dvije trećine plaće u Osnovnoj školi Podturen u Međimurju, a istovremeno živi i radi u Irskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je ravnateljica škole dala priopćenje u kojem objašnjava tu situaciju i u kojem je onaj tko je imalo pismen, mogao zaključiti o čemu se radi, novinari to nisu u stanju shvatiti, nemaju dovoljnu inteligenciju i unaprijed donose neki sud temeljem svoje zlobe."

Image
PRIJETIO SABORSKIM DJELATNICIMA /

Bivši saborski zastupnik živi i radi u Irskoj, a plaću prima i u školi u Međimurju. Kada ga se pita o tome on samo šuti

Image
PRIJETIO SABORSKIM DJELATNICIMA /

Bivši saborski zastupnik živi i radi u Irskoj, a plaću prima i u školi u Međimurju. Kada ga se pita o tome on samo šuti

Dotaknuo se i bivšeg voditelja RTL Direkta, Zorana Šprajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su sretni kad vide da sam ja bolestan, oni bi najradije da ja umrem. Došli bi na moj sprovod ti koje kakvi Babići, Šprajci, oni bi plesali na mom grobu. To bi njima bio dokaz da su veliki, superiorni, da su u pravu. To su takvi ljudi, sitne duše", rekao je Bunjac. 

Kaže da je ravnateljica u svom priopćenju rekla da je uzeo neplaćeni godišnji odmor, odnosno dopust. Prema njegovim riječima, godinu dana je radio u Irskoj, a u isto vrijeme u školi u Podturnu nije dobivao ništa. Ni plaću ni bilo kakve doprinose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Kad sam se vratio u Hrvatsku, ravnateljica mi je rekla da zbog optužnice me ne može vratiti na radno mjesto, nego da moram pričekati da se taj predmet završi i gdje ja po zakonu imam pravo na dvije trećine plaće. Ne samo po zakonu nego po Ustavu jer nitko nije kriv dok se to ne dokaže na sudu", tvrdi Bunjac. 

"Ako se na sudu dokaže da sam kriv, onda ću ja dobiti otkaz, a ako se ne dokaže onda će me vratiti na radno mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši član stranke Živog zida rekao je da je on još uvijek zaposlen u osnovnoj školi, a da nije stalno zaposlen u Irskoj.  

"Nemam ugovor o radu, ne plaćam nikakve poreze Irskoj državi, nikakve doprinose, nemam tamo socijalno osiguranje, niti nikakva prava ili socijalnu pomoć. Nemam naknadu za nezaposlene, ništa nemam tamo", pravda se Bunjac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da samo pokušava zaraditi honorarno, a to je ono što pokušava cijeli život. 

"Ja ponavljam još jednom, nemam drugi posao, nemam drugi ugovor o radu, jedini ugovor o radu koji imam je s osnovnom školom u kojoj sam radio. Ne samo da nemam nego ni ne želim imati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim spomenute teme dotaknuo se i ostalih medijskih napada protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominje da je prva laž koja je vezana uz njega, a krenula je prije 6,7 godina, da "je nekome jako dužan i da ima 7 kredita."

Kaže da je dignuo tri kredita, prvi 2006. godine i to stambeni kredit. Uzeo je zatim gotovinski kredit kojom je kupio automobil, a platio je jednim dijelom gotovinom, a drugi tim gotovinskim kreditom. Treći kredit koji je dignuo je bio po pitanju zdravlja. uzeo je gotovinski kredit, kako bi platio neke troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bunjac govori kako će zbog jednog kredita morati i na presudu na sud, koja je 5. svibnja, ali kako kaže "Hvala Bogu ne na hrvatskom sudu, nego izvan RH".

Spomenuo je priču i da je on navodni nasilnik, a da mu je tu priču podmetnula njegova bivša stranka zato što nije htio sudjelovati u njihovim "kojekakvim prljavim radnjama." Na kraju se tih optužbi oslobodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što je krenuo pričati o svojem zaposlenju i primanju plaće dotaknuo se i smrti svog brata Nenada Bunjca.

"Brat mi nije umro od korone, imao je dugu i tešku bolest. Obitelj je dva dana nakon smrti primila otpusno pismo u kojem se korona ne spominje ni kao dijagnoza ni kao uzrok smrti jer je moj brat umro od duge i teške bolesti", zaključio je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, samo nekoliko sati nakon što je objavio vijest o smrti svoga brata, za kojeg on tvrdi da nije umro od korone, Bunjac je na Facebook profilu podijelio fotografiju prosvjeda protiv epidemioloških mjera.

Na samom kraju rekao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne radim u Irskoj, nego sam ja u ovom trenutku u Hrvatskoj, u Čakovcu. Ja nikada neću prestati govoriti istinu i nikada neću izdati svoj narod", poručio je. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo