RASKOL U ŽIVOM ZIDU / Bunjac: 'Živi zid postao je privatno vlasništvo Vladimire Palfi, Sinčić danas ne odlučuje ni o čemu!'

Image
Foto: Vijesti.hr

Bunjac: 'Živi zid postao je privatno vlasništvo jedne osobe, Sinčić ne odlučuje ni o čemu!'

5.6.2019.
11:04
Vijesti.hr
VOYO logo

POGLEDAJTE PRESS KONFERENCIJU BRANIMIRA BUNJCA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nedavnih događaja u Živom zidu, izvanrednu konferenciju za medije u srijedu je ispred Sabora održao suspendirani Branimir Bunjac.

"Osnovni problem koji je nastao oko moje suspenzije proizlazi iz toga što je posljednje vrijeme, a osobito u zadnjih godinu dana Živi zid postao privatno vlasništvo jedne osobe, a ta se osoba zove Vladimira Palfi koja doslovno odlučuje o svemu. Neograničeno i samovoljno. Vlast je koncentrirala u svojim rukama tako da samostalno sastavlja liste, daje naloge da se troši stranački novac, zabranila je bilo kojem članu da javno istupa bez njezina odobrenja, zabranjuje bilo kakve unutarstranačke izbore. Svatko tko se usudi suprotstaviti se samovolji jedne osobe istog trena dolazi na listu za odstrel. Takvo stanje nastalo je zato što je Ivan Vilibor Sinčić pod pritiskom supruge odustao od vođenja stranke. On danas u Živom zidu ne odlučuje ni o čemu", rekao je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Suspenzija je nastala prošle godine potkraj listopada kada je Palfi odlučila da će u Europski parlament ići njezin bliski prijatelj Lukanić, a da bi se to ostvarilo, svi koji bi ga  eventualno preferencijski mogli preskočiti morali su biti maknuti s liste, prije svega gospodin Pernar i ja. Pernar je maknut, ja nisam pristao jer sam rekao da želim pridonijeti našem izbornom uspjehu. Ona mi je rekla da sam ja foteljaš i da ona na mene ne računa u Živom zidu. Tada sam napisao ostavku", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Počeo rat do istrebljenja u Živom zidu: 'Vladimira Palfi umrla je u mojem srcu'

Image

Počeo rat do istrebljenja u Živom zidu: 'Vladimira Palfi umrla je u mojem srcu'

Objasnio je i snimku koja se jučer pojavila u medijima.

"Bio sam pozvan na sastanak u dom gospodina Vuletića, no to je bila sačekuša. Vladimira Palfi je vrištala na mene, njezini plaćenici su me pljuvali, psovali, gurali mi da potpišem neki ugovor da dam ostavku. Ja sam taj ugovor potrgao, rekao sam da im neće proći i izašao van. Nisam znao da sam sudjelovao u klasičnoj udbaškoj sačekuši gdje su oni sve snimali pa na kraju izrezali dio koji njima odgovara. Gospođa Vladimira Palfi umrla je u mojem srcu. To je točka nakon koje nema povratka. Jedino rješenje koje je ostalo za Živi zid je davanje mandata svih članova Glavnog odbora na raspolaganje, trenutno raspisivanje izbora za vodeća mjesta u stranci po principu jedan član, jedan glas", kazao je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto o svemu govori tek sada, Bunjac je odgovorio da je želio sve riješiti unutar stranke, no nakon što su jučer u javnost izašli s njegovim imenom bio je prisiljen odgovoriti.

Kazao je da on nema nikakav mandat u Europskom parlamentu ni u Saboru te da ga za "tri minute mogu smijeniti". Dodao je da u stranci nije postojao nikakav ugovor o tome tko će ići u Europski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Bunjca je na konferenciji bio Ivan Pernar, a u isto vrijeme se, putem Facebooka, javnosti obratio i Ivan Vilibor Sinčić.

Podsjetimo, predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić jučer je na izvanrednoj press konferenciji izjavio da je on taj koji će ići u Europski parlament te da je suspendirao Branimira Bunjca jer se nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament, to jest da se profiliraju i rotiraju novi ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio dogovor, tako je bila složena i lista, tako je rađena kampanja. Međutim, dogodilo se da je kolega Bunjac prekršio taj dogovor. Bunjac sebe vidi u Europskom parlamentu", rekao je Sinčić.

Odmah nakon konferencije u medijima se pojavila snimka na kojoj se vidi kako se Bunjac svađa s međunarodnim tajnikom stranke Dominikom Vuletićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati kasnije na Facebooku se oglasio Ivan Pernar te postavio ultimatum Sinčiću: "Ako se Bunjac izbaci, odlazim iz stranke". Pernar je kazao kako je sada sve na Vladimiri Palfi, inače supruzi šefa stranke Sinčića.

Bunjac je, kako neslužbeno doznajemo, tražio odlazak u Bruxelles na pola godine iz privatnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo