SVI BI U VLADU / Čačiću porastao apetit nakon izbora?

Nakon što su mediji osudili burnu reakciju Radimira Čačića na novinarsko pitanje o podjeli ministarskih mjesta u novoj Vladi, na tu temu oglasio se i njegov HNS.

8.12.2011.
14:54
VOYO logo

Hrvatska narodna stranka (HNS) reagirajući u četvrtak na različite interpretacije razgovora koalicijskih partnera Kukuriku koalicije oko sastava nove Vlade, podsjetila je da je u njihovom sporazumu, potpisanom prije izbora, određen omjer kandidata od 1:4,6 (HNS:SDP).

Izborni rezultati pokazali su da je ostvareni omjer 1:4,35 (HNS 14 zastupnika, SDP 61 zastupnik). Takav omjer primijenjen je na sastav nove hrvatske Vlade, a bit će primijenjen i na završni obračun udjela stranaka u troškovima kampanje, ističe se u priopćenju.

U skladu s navedenim omjerima, vođeni su i razgovori o broju ministarskih mjesta koja pripadaju pojedinoj stranci koalicije. Razgovori su protekli u prijateljskom i kolegijalnom tonu, na temelju unaprijed definiranih omjera, između partnera koji u potpunosti razumiju odgovornost koju su dobili kroz podršku građanki i građana Republike Hrvatske, stoji u priopćenju iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo