ne prilazite! / VIDEO Centrom Vrlike šeće vučica! Damir Skok za RTL: 'Izgleda da je ranjena. Vjerojatno je zato u naselju'

Image
Foto: RTL.hr

Skoku je teško procijeniti je li se vučici nešto dogodilo, je li netko pucao u nju pa je bila u nesvijesti

12.8.2022.
15:22
RTL.hr
VOYO logo

Na području grada Vrlike, u petak oko 11 sati mještani su snimili vuka kako šeće ulicom! Naime, radi se o naseljenom području, a zaista je čudno da jedna divlja životinja prilazi tako blizu ljudima...

"Vukovi u Dalmatinskoj zagori i oko Vrlike nisu iznenađenje. No ovako preko dana, na prometnici, blizu kuća... To je čudno ponašanje", govori za RTL Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjava kako se na samoj snimci čuje gospođa koja govori kako vuk ima ranu na glavi.

"Iako je nejasna slika, zaista se vidi crveno... Tako da bi to mogao biti razlog zbog kojeg je ta, meni se čini vučica, prisutna u naselju tijekom bijelog dana", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako je zaista teško reći je li joj se nešto dogodilo, je li netko pucao u nju pa je bila u nesvijesti - no pretpostavlja se kako upravo ta rana objašnjava ovo čudno ponašanje.

Građani vjerojatno, smatra, nisu u nikakvoj opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sami napadi vukova na ljude vrlo su rijetki. Ja se ne sjećam kad se to dogodilo. Sad, jesu li medijske priče oko napada točne - nisam siguran, no ova životinja u svakom slučaju želi što prije pobjeći, što je vidljivo i po njenom ponašanju", govori Skok.

Dakle, građani koji životinji ne prilaze - nisu u nikakvoj opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je bitno da netko tko nije stručnjak ili lovac, da se ne približava ranjenom vuku. Onda je siguran. Treba prepustiti to ljudima koji znaju kako se ponašati s divljim životinjama", zaključuje ravnatelj.

Zadnja službena procjena iz 2018. godine kaže da u Hrvatskoj ima do 200 jedinki ovog predatora kojemu je visoka makija idealno i skrovito sklonište. Lovci i stočari smatraju da ih ima i više od 500.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo