Nema mira na Iblerovom / Čini se da Peđa sprema čistku u klubu SDP-a u Saboru, njegovi kažu: 'Ne može stranka imati dva vodstva'

Peđa Grbin koji danas nije htio pred kameru, nema većinu u vlastitu klubu, pa bi mogao osnovati novi

31.8.2021.
19:16
VOYO logo

Potresima u SDP-u nema kraja. Unutarstranački sukobi ponovno se zaoštravaju. Nakon raspuštanja zagrebačke i slavonskobrodske organizacije – na redu je i saborski Klub SDP-a. Naime, većinu u tom Klubu čine ljudi bivšeg stranačkog šefa Davora Bernardića koji pak aktualnom šefu Peđi Grbinu poručuju – da mu to neće proći.

Nema mira na Iblerovu trgu. Izbacivanja iz stranke nisu bila dovoljna, pa Peđa Grbin čistku, čini se, sprema i u saborskom Klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Nađ, saborska zastupnica, rekla je: "Ako je pameti i u Predsjedništvu i u Glavnom odboru to se neće dogoditi. Jer i saborski Poslovnik i Poslovnik Kluba zastupnika SDP-a omogućava da nezavisni zastupnici budu članovi Kluba SDP-a."

A to su trenutačno Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić i Marina Opačak Bilić. Jer iako su ostali bez članske iskaznice, Klub SDP-a nisu napUstili. Barem zasad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siniša Hajdaš-Dončić, potpredsjednik SDP-a, rekao je: "Oni koji se ne osjećaju ugodno, potražit će drugu političku stranku. Svi su u Klubu zastupnika SDP-a do sjednice Kluba zastupnika SDP-a. Dakle, mir i ljubav. SDP ide dalje."

Ide dalje, ali kako mu rejting pokazuje silaznom putanjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer Peđa Grbin koji danas nije htio pred kameru, nema većinu u vlastitu klubu, pa bi mogao osnovati novi. Od 31 zastupnika mahom je riječ o onima s liste bivšeg šefa Davora Bernardića:

Arsen Bauk, potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a, rekao je: "Stranka ne može imati dva vodstva i ne može Klub zastupnika glumiti paralelno Predsjedništvo i paralelni Glavni odbor. To sam govorio 2018., to govorim danas i nadam se da neću imati potrebe to govoriti i sljedeće godine."

Druga struja problem vidi u Grbinu za kojeg smatraju da se umjesto politikom bavi raspuštanjem i kadroviranjem. Tvrde da na čelo Odbora za nacionalnu sigurnost koji vodi Vukas želi postaviti Hajdaša Dončića:

"Da sam htio neku poziciju ja bih je uzeo jer sam imao najbolji izborni rezultat. Umirem od smijeha, zapravo plačem od smijeha", rekao je Siniša.

"SDP se kolje međusobno. Ili ćemo prestati ili ćemo osnovati novu stranku koja će moći biti adekvatna opozicija HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi mislite da je moguće čak osnovati novu stranku?

"To je krajnje rješenje, a ako je pameti u Predsjedništvu ovaj će petak uvjeriti Peđu da mu je ta politika impotentna", rekla je Nađ.

red SDP-ovcima u petak je nova, burna sjednica Predsjedništva, a za vikend team building koji teško da će ojačati narušene odnose u stranci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo