'5 km od vodocrpilišta' / Crodux demantirao odgovornost za ekološki incident: 'Istjecanje benzina i zagađenost vode nisu povezani'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Iz Croduxa ističu da se izlijevajne između 150 i 200 litara benzina ne može dovoditi u vezu sa zagađenjem vode u Slavonskom Brodu

31.3.2018.
13:37
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Do ekološkog incidenta u Slavonskom Brodu koji je doveo do zagađenja vode došlo je 28. ožujka 2018. tijekom ispitivanja stanja produktovoda Slobodnica - Brod (BiH) kada je u blizini zapadnog ulaza u Slavonski Brod u tlo je iscurila veća količina nafte. Navedeni produktovod ispituje se od strane tvrtke Crodux plin, koja je nedavno dobila ugovor za dostavljanje plina na ovoj trasi s ciljem njegove prenamijene u izravni plinovod kojim bi se Rafinerija nafte Brod povezala s plinskim transportnim sustavom Hrvatske.

Eventualnu odgovornost za incident iz tvrtke umirovljenog generala Ivana Čermaka su demantirali. "Prilikom testiranja produktovoda došlo je do istjecanja manje količine cca 150 - 200 litara benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji, kako bi se spriječila mogućnost zapaljenja", izjavili su iz Croduxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da se incident se dogodio na lokaciji Slobodnica, 2,8 - 5 kilometara udaljenom od vodocrpilišta te se zagađenje vode u Slavonskom Brodu ne može dovoditi u vezu s izlijevanjem količine od 150 do 200 litara benzina, tvrde u priopćenju.

>> Slavonski brod bez pitke vode - stigle cisterne: razgrabljena voda s polica dućana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Plenković dolazi u Slavonski Brod, Crveni križ dostavio 9.000 litara vode stanovništvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo