najskuplji kokošinjac na svijetu / Da s darovima treba biti oprezan, uvjerila se i ova obitelj: za ruševnu kućicu određen im porez od 25.000 kuna!

Uvjereni kako je ta procjena nerealna jer nitko nije izišao na teren procijeniti nekretninu, obitelj se žalila i nakon nekoliko mjeseci stiglo im je rješenje

24.5.2018.
19:36
VOYO logo

Da s darovima treba biti oprezan, uvjerila se obitelj Vrlika. Susjeda im je darovala ruševnu kućicu u Lećevici, a porezna ispostava u Kaštelima odredila im porez od čak 25 tisuća kuna. Uvjereni kako je ta procjena nerealna jer nitko nije izišao na teren procijeniti nekretninu, obitelj se žalila i nakon nekoliko mjeseci stiglo im je rješenje. 

Najskupljem kokošinjcu na svijetu, onome u ruševnoj prizemnici u Lećevici mogla bi pasti cijena kvadrata. Naime, prema prvom poreznom rješenju vrijednost kvadrata bila je 3.990 kuna, a obitelj Vrlika trebala je na darovanu nekretninu platiti gotovo 25 tisuća kuna poreza. Nakon brojnih žalbi stiglo je novo rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom rješenju piše da je ispostava Kaštela donijela rješenje mimo svih zakona i da se to rješenje poništava i nalaže se ispostavi Kaštela da imenuje sudskog vještaka da izvrši procjenu ove nekretine", kazao je Marko Vrlika, opumoćenik vlasnika nekretnine u Lećevici.

Prva procjena obavljena je bez izlaska na teren, a nekretnina u Lećevici procijenjena je na gotovo 623 tisuća kuna, prema čemu je razrezan i porez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No osporavanje prvog rješenje obitelj Vrlika je koštalo novaca, vremena i živaca

"Nije nam bilo svjedno toliko čekati, razmišljati o tome koji će biti konačni ishod, a svjesni smo da ono rješenje koje je tada doneseno nije realno i da to tako ne može biti", rekao je Marko Vrlika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se čeka procjena sudskog vještaka, za koju obitelj vjeruje da će biti znatno manja za ruševnu kućica u kojoj obitavaju samo kokoši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo