obratio se i ustavnom sudu / Dan nakon što je Zakon kojim gubi pravo na ured stupio na snagu, Mesić poručuje: 'Ne namjeravam izaći!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši predsjednik odluku Vlade koju je potvrdio Sabor smatra nevaljanom jer djeluje retroaktivno

1.6.2016.
14:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon što je Zakon, kojim gubi pravo na ured, stupio na snagu, bivši predsjednik Stjepan Mesić za RTL je poručio da ne namjerava izići.

Iščekuje provedbenu odluku Vlade na koju se namjerava žaliti, a obratio se i Ustavnom sudu. Zatražio je da se privremenom mjerom zaustavi primjena Zakona do konačnog rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku Vlade koju je potvrdio Sabor smatra nevaljanom jer djeluje retroaktivno.

"Sada Vlada mora dati provedbeni akt, mora zadužiti DUUDI da dovede taj prostor u kojem se mi nalazimo u stanje da se može koristiti u neke druge svrhe. Ali to se može opet jednim rješenjem, protiv kojeg ja ustajem žalbom, pa onda to završava na Općinskom sudu, pa na Županijskom, to će jako dugo trajati. Dok god se spor ne riješi mi nećemo napušatati ured", rekao je bivši predsjednik u telefonskom razgovoru za RTL. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva uprave poručuju da je stupanjem Zakona na snagu prestalo pravo bivšeg predsjednika na korištenje ureda.

"Bivšem predsjedniku, prestalo je pravo na korištenje uredskih prostorija na teret državnog proračuna, uključujući i ostala prava povezana uz rad ureda. Eventualne odluke donesene u ustavnosudskom postupku ne možemo prejudicirati", priopćili su nam iz ministarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo