Pomoć najpotrebnijima / Danas je njihov dan: Pomoći i nekome uljepšati život ispunjava srce svakog volontera

Načina za pomaganje ima pregršt, čak i u koronakrizi

5.12.2020.
20:00
VOYO logo

Piljevine, vrijednih ruku i dobre volje nije nedostajalo.

Oko 40 volontera odlučilo je donirati 70 metara drva obiteljima u Čučerju - čiji su domovi nastradali zbog potresa.

"Prokišnjava i dalje prokišnjava i onda ja tamo podmećem nešto, pa idem gore pa onda kad snijeg, vijavica dođe pa ja to onda malo brzo čistim", kazao je Stjepan Hukman iz Čučerja. 

Volonterima koji su mu u ovim zimskim mjesecima dostavili drva za ogrijev, ne može se dovoljno zahvaliti.

"Imam ja i svoju šumu, ali ne mogu u nju. Nemam s kim. Snalazim se sa svim i smeće i ovo ono pobirem, tak se borim za život kak se ono veli", kazao je Hukman. 

"Vrijeme je Božića, došašće, kada naročito trebamo biti osviješteni prema starijim osobama, prema svim osobama u potrebi i pozvao bih sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu, da volontiraju na razne načine", ustvrdio je Tomislav Beljo iz Volonterskog centra Zagreb. 

A načina je pregršt! Čak i u ovakvim izazovnim vremenima uz koronavirus.

"Dosta akcija je otkazano s obzirom da se ne možemo pridržavati mjera, ali ovdje evo na otvorenom još s drvima malo fizičke akcije - to možemo!", pojasnila je Marina Krolo iz Volonterskog centra Zagreb.  

"Dijelimo sve potrepštine koje su im potrebne - od hrane, higijene i svih ostalih stvari kao što su odjeća, ormari", rekao je voditelj Odjela za djelovanje u kriznim situacijama  GDCK Zagreb Ante Mlinarić. 

Kako bi i vesele njuške imale svu potrebnu skrb i ljubav brinu se osječki volonteri. Šetnje, čišćenje i hranjenje pasa dio su njihove svakodnevice. Znati da si nekome pomogao - neprocjenjivo je, priznaje Lucija.

"Bobek nam se nažalost vratio u azil neki dan. On je bio udomljen, međutim to nije ispalo kako je to on očekivao pa je zato došao nazad i čeka novu priliku", rekla je Lucija Baraban, volonterka Udruge "Pobjede".

A svoju priiku među iskusnijim volonterima čekaju i mlade nade.

A ljubav je  sve što im je potrebno. Svaki od tih pasa nada se da će uskoro pronaći novog vlasnika i dočekati Božić uz svoj zauvijek dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo