Nije ništa lakše / Danas još 64 mrtva, omikron ne smanjuje brojke u bolnicama. Iza ovih prozora u Zagrebu puno je do zadnjeg kreveta

U hrvatskim bolnicama leži najviše pacijenata s Covidom od 22. prosinca. Najgore je u Splitu, jako je loše u Zagrebu. Stradavaju zemlje s manje od 75% cijepljenih

26.1.2022.
20:25
VOYO logo

Pao je i novi rekord zaraženih u danu, 18.517, uz čak 64 umrlih. I broj pacijenata u bolnici počeo je rasti unatoč nadama da bi omikron s blažim simptomima mogao malo rasteretiti bolnički sustav.

Iza (ovih) prozora leži najviše bolesnika s koronavirusom u Zagrebu, a puno je sve od prvog do zadnjeg kreveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo trebali nažalost otvoriti još jedan COVID odjel tako da sada je naš kapacitet 208 covid bolesnika se nalazi na liječenju u KBC Zagreb. Uz 7 običnih odjela imamo i tri Covid intenzivne koje su u potpunosti pune'', rekla je Gordana Pavliša, koordinatorica za praćenje pandemije COVID-19 KBC-a Zagreb.

Od početka pandemije oboren je crni rekord ukupno oboljelih, a unatoč optimizmu da bi omikron mogao smanjiti broj hospitalizacija, brojke ne govore tome u prilog. Najgore stanje je pak u Splitu, gdje leži 228 pacijenata, a gdje je i najmanje cijepljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''One države koje imaju manje od 75 posto cijepnog obuhvata, a takva država jesmo mi, će imati puno teže posljedice. Po tome što će se teške kliničke slike ipak događati. Na tako visoke brojke moramo biti spremni'', izjavila je Goranka Petrović, epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Image
promjena mjera /

Austrija uvodi obavezno cijepljenje, ali ukida lockdown za necijepljene: No, mnoge stvari i dalje su im zabranjene

Image
promjena mjera /

Austrija uvodi obavezno cijepljenje, ali ukida lockdown za necijepljene: No, mnoge stvari i dalje su im zabranjene

Trenutačno u hrvatskim bolnicama leži najviše pacijenata s Covidom od 22. prosinca. Brojke su tada počele padati i kretale se oko 1700. Najbolje je bilo sredinom siječnja, a nizbrdo je krenulo posljednjih tjedan dana. Danas se u bolnicama liječi 1976 osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U zadnjih tjedan dana mi imamo veći pritisak na naš objedinjeni hitni prijem. Na današnji dan mi smo popunjeni 85 posto'', kazala je Snježana Krpeta, koordinatorica za COVID službu KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Na razini cijele Hrvatske puno je gotovo 60 posto Covid kreveta, a 54 posto pacijenata koji u njima leže, nije primilo nijednu dozu cjepiva. S povećanjem broja zaraženih, automatski raste i broj zaraženih i izoliranih zdravstvenih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi međusobno koordiniramo, KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Infektološka klinika F. Mihaljević. Uspjeli smo se iskoordinirati i zbrinuti naše bolesnike i u najtežim situacijama pa se nadam da će tako biti i ovaj put'', rekla je Krpeta.

Dobra vijest je da je klinička slika bolničkih pacijenata s omikronom ipak blaža i kraća nego kada je "harala" delta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike