'APSURD, APSURDA' / Urlao na prijateljicu, psovao i lupao po vratima, a dobio kaznu od 3,20 kn! 'Živimo u banana-državi'

Da, da 3 kune i 20 lipa. Iako ako plati dvije trećine kazne, dakle 2 kune i 13 lipa, uvažit će mu kaznu

20.5.2020.
22:44
VOYO logo

Općinski sud u Koprivnici izrekao novčanu kaznu od - pazite sad - 3 kune i 20 lipa!! Strašnu novčanu kaznu mora platiti čovjek koji se derao na prijateljicu, psovao ju i udarao po vratima. 

Da, da, 3 kune i 20 lipa - iako ako plati dvije trećine kazne, dakle 2 kune i 13 lipa - uvažit će mu kaznu. O neobičnom slučaju pisao je Podravski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvrijeđao ju je jer ga nije pustila u kuću

Sve se dogodilo u naselju Goričko nedaleko od Koprivničkog Ivanca, u kojem živi 150 ljudi. 50-godišnji muškarac izvrijeđao je poznanicu jer ga nije htjela pustiti u kuću i još joj svašta ružno psovao. 

Gospođa je lijepo pozvala policiju, a sutkinja ga je kaznila sa 603,20 kune. 600 kuna kazne mu je umanjeno zato što je bio lišen slobode. Pa mu je za uvrede, odnosno remećenje javnog reda i mira ostala kazna od 3 kune, na koju ima pravo žalbe od 8 dana. Mi smo u Koprivnici pitali ljude misle li da je 3 kune adekvatna kazna za uvrede i nasilno ponašanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je apsurd, mi živimo u banana-državi, apsurd apsurda, ja sam zgrožena", kazala je za Direkt Gordana iz Koprivnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo