SDSS razmišlja o odlasku / Plenković pod pritiskom, desno krilo HDZ-a sve oštrije protiv Pupovca: 'Ovako ne može ostati u koaliciji'

I Predsjedništvo SDSS-a, neslužbeno doznajemo, razmišlja o odlasku iz vladajuće koalicije

30.8.2019.
22:15
VOYO logo

Dok Milorad Pupovac i dalje šuti, iz HVIDRA-e, na čijem je čelu HDZ-ov Josip Đakić – šalju ultimatum. "Tražimo ispiku gospodina Pupovca ili od premijera da raskine koaliciju sa strankom SDSS idući tjedan. Ako se to ne dogodi, tada ćemo donijeti druge odluke i tada ćete biti izvješteni o tome što i kako dalje", poručio je danas Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDRA-e. Iz Vlade na to službenih komentara nemaju. Poručuju da je sve rečeno.

A izgleda da se pritisku HVIDRA-e očito približava i desno krilo HDZ-a. Bivši ministar vanjski poslova Miro Kovač (HDZ) još je oštrije osudio riječi Milorada Pupovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez povlačenja tih izjava gospodin Pupovac prizanje da je Hrvatska zemlja koja podsjeća na NDH . To je nedopustivo. Ukoliko se ne ispriča, ukoliko ne povuče svoje izjave, ja ne vidim kako može opravdati svoj status u vladajućoj koaliciji", poručuje Kovač.

Kovač podsjeća da su prije tri godine, dok je on bio ministar vanjskih poslova. odredili uvijet Srbiji da mora surađivati u pronalasku nestalih ukoliko žele u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih isto ponavlja i ministar branitelja i apelira na dostavu dokumenata. "Ono što moramo konstatirati i ovoga puta to je izostanak suradnje Srbije u dostavljanju dokumenata odnosno informacija o tome gdje se nalaže posmrtni ostaci nestalih osoba", poručuje ministar Medved.

Spona sa Srbijom mogao bi biti i Pupovac no i Medved tvrdi dosada nije pomogao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može biti spona koja se ne ograđuje od Vučičeve retoreike prema Hrvatskoj. Da bi postao prava spona trebao bi gospodin Pupovac doći u Vukovar ili Knin", smatra Kovač.

Medved pak poručuje da su poruke koje je poslala Vlada jasne i upravo onakve kakve su trebale biti. Razumije kaže braniteljske udruge ali i dodaje: "Gdje god se i kad god se pojave takvi oblici nasrtaji na same temelje RH onda moramo reagirati, ali opet i u pogledu tih reakcija zadržimo stabilnost i budimo u konačnici čimbenik stabilnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ovakve tenzije koje su dignute stabilnost se tek traži.  

Idućeg tjedna održava se Predsjedništvo SDSS-a, a neslužbeno i oni razmišljaju o odlasku iz vladajuće koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo