Meeting Generation 2 / 'DiWine Summer' u utorak okuplja vrhunske vinare iz Hrvatske i svijeta, od Iloka do Australije

Image

Može li se živjeti od vina i mogu li ona stati uz bok svjetskim vinskim silama, tema je ovogodišnje konferencije udruge Meeting Secound Generation

4.7.2022.
22:17
VOYO logo

I dok većina Hrvatske polako seli na Jadran, jedna od posljednjih konferencija u Zagrebu prije ljetne stanke okuplja zvijezde iz svijeta vina Hrvatske i svijeta.

"DiWine Summer", konferencija u organizaciji udruge Meeting Sedound Generation (MG2) u utorak u 17 sati u Matici iseljenika Hrvatske, Trg Stjepana Radića 3, okupit će kremu hrvatskog vinarstva i vinare hrvatskog porijekla iz svijeta koja će podijeliti svoja iskustva i pokušati odgovoriti na pitanje jesu li hrvatska vina dorasla svjetskom vrhu, može li mala zemlja postati vinski raj te koje su perspektive hrvatskih vina u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz svoja iskustva, pojedini gosti podijelit će bogata iskustva i perspektivu etno-gastro turizma, potom proizvodnje koja se naslanja na vinarstvo kao što je proizvodnja bačvi, ali i tajne poslovnih uspjeha naših ljudi u zemlji i svijetu.

Image
U VIRUTALNOM IZDANJU /

Održana konferencija Meeting G2.7 koja poslovno povezuje Hrvatsku s iseljeništvom

Image
U VIRUTALNOM IZDANJU /

Održana konferencija Meeting G2.7 koja poslovno povezuje Hrvatsku s iseljeništvom

Među gostima na konferenciji bit će Boris Vuglec (Vuglec Breg), Mateja Žužić (Vinarija Jagunić), Janko Kezele (Seoski turizam Kezele, Vino-Kezele), Mladen Papak (Vina Papak Ilok), potom Mate Klikovits (Vinarija Mate, Zagersdorf, Austrija), Bruno Alexander Gantenbrink (Auric Barrels), Mirena Bagur (Croatian Premium Wine Imports, Boston), Ivo Jeramaz (Grgich Hills), Saša Muradori (Croatia Unpacked, Ontario) te Željko Garmaz (novinar, pisac, humanitarac i veliki zaljubljenik u vino).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao poseban gost bit će Luka Jurčević koji stiže iz Australije te kao predsjednik Zapadnoaustralske gospodarske komore donijet će iskustva poslovnog povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske koji će najaviti vinsko događanje u Australiji.

U završnom osvrtu prof. Ivo Grgić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu dat će presjek perspektive domaćeg vinarstva, a kao poseban gost bit će Werner Ilić koji će podijeliti inspirativnu priču kako je s prijateljem u čamcu od sedam metara preveslao Atlantik, pobijedio sebe, oluje i ocean i povezao dva svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama udruga MG2 tradicionalno na godišnjim konferencijama donosi poslovne uspješne priče iz Hrvatske, ali i hrvatskih iseljenika u drugim zemljama, povezujuće dva poslovna svijeta sa željom za jačom i uspješnijom poslovnom suradnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo