Traže promjene

Djelatnici sanitetskog prijevoza i drugi dan su u štrajku: 'Uspijevamo sve odraditi'

Ni drugoga dana štrajka nije se moglo doći do čelnika Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza Mišela Majetića

Image
Foto: PIXSELL
Hina/ 6.2.2020. u 10:59

Drugog dana štrajka u zagrebačkom Nastavnom zavodu za hitnu medicinu u štrajku sudjeluje trećina od 120 vozača sanitetskog prijevoza, no prijevoz pacijenta odvija se uredno i uz pomoć vozača ZET-a te djelatnika iz drugih zdravstvenih ustanova, doznaje se u četvrtak od ravnatelja Zavoda Žarka Rašića.

"Uspijevamo sve odraditi, djelomično s vlastitim resursima i uz pomoć drugih, no dugoročno će to biti teško održati", izjavio je Rašić Hini dodavši kako je na zagrebačkim ulicama i danas 31 sanitetsko vozilo, kao i svakoga dana.

Najavio je kako će se danas u podne na zagrebačkom Županijskom sudu održati pripremno ročište u povodu njihova zahtjeva za zabranom štrajka.

Rašić napominje kako o izmjenu koeficijenata vozača sanitetskog prijevoza odlučuje Vlada pa je zagrebački Nastavni zavod za hitnu medicinu kolateralna žrtva odluke sindikalnog čelništva da oragnizira štrajk u tom najvećem zavodu za hitnu medicinu u Hrvatskoj, jer se nada da će polučiti najveći odjek i postići uspjeh oko promjene koeficijenata.

Traže izmjenu Vladine uredbe

Ni drugoga dana štrajka nije se moglo doći do čelnika Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza Mišela Majetića, koji je po neslužbenih informacijama na bolovanju te se ne javlja na mobitel.

Sindikat traži da se u koeficijentima i plaćama radnici sanitetskog prijevoza izjednače s kolegama u hitnoj pomoći, što bi na godišnjoj razini stajalo oko dva milijuna kuna.

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

Traže izmjenu Vladine Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova, kako bi se sanitetskom prijevozu vratili stari koeficijenti, umanjeni nakon razdvajanja hitne pomoći i sanitetskog prijevoza 2011. godine.

Ministar zdravstva Vili Beroš ponudio je sindikatu kompromisnu izmjenu koeficijenata složenosti posla.

Hina/ 6.2.2020. u 10:59

Više s weba

Pročitajte još

Image
epidemija

Stožer objavio nove podatke o zaraženima: Umrlo je 14 ljudi

Više s weba