u središtu zagreba / Opet se urušio dio zgrade u Jurišićevoj, susjedi se boje: 'Sljedeći put će se urušiti cijela zgrada...'

Prije mjesec dana na istoj zgradi urušio se krov i dio pročelja, sada strop. Susjedi se boje

19.9.2022.
19:49
VOYO logo

Da sporna građevina u Jurišićevoj ulici doista i jest opasna govori drugi incident u mjesec dana. Urušio se dio natopljenog stropa trgovine u prizemlju. Bilo je to tijekom vikenda pa srećom nije imalo na koga pasti. Suvlasnici susjedne zgrade uopće se ne čude.

Viktoria Ćurić, predstavnica stanara susjedne zgrade, kaže nam: "Ovdje se trebala napraviti limarska konstrukcija, limarski opšav. Da dalje ne dolazi do ovoga do čega je sada došlo. Sljedeće do čega će doći, doći će do urušavanja cijele zgrade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz trgovine su iznijeli stvari i u njoj se više neće prodavati dresovi, magnetići i hrvatske zastave. Vlasnik zgrade i ovoga puta nedostupan. Mobitel mu je bio isključen. A na zgradi više krova uopće nema, cerada je tek uz rubove.

Bili smo na krovu susjedne zgrade gdje zbog ove situacije voda već preko stropa prodire u stan ispod. A ako se nešto ne promijeni, ako se ova situacija nastavi, voda bi mogla naći i put do stana Zvonimira Frke Petešića koji se nalazi ispod, a koji je predstojniku Ureda premijera ekspresno obnovljen nakon potresa. Inspekcija je nakon prošlog incidenta zapečatila gradilište koje nije imalo dozvolu. Građevinski inspektori na teren su izišli su i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Što se to dogodilo? /

VIDEO/FOTO Kaos u Jurišićevoj prilikom obnove dimnjaka: 'Sve će se urušit. Pale su tramvajske žice'

Image
Što se to dogodilo? /

VIDEO/FOTO Kaos u Jurišićevoj prilikom obnove dimnjaka: 'Sve će se urušit. Pale su tramvajske žice'

"S obzirom na to da se u predmetnom događaju radi o otpadanju gips-kartonskih ploča u prizemlju uslijed pojačanih kiša, a ne izvode se građevinski radovi i poštuje se rješenje o zabrani izvođenja radova, nema elemenata za postupanje građevinske inspekcije", naveli su iz Državnog inspektorata o zgradi u Jurišićevoj ulici.

Pokraj trgovine nalazi se i nekadašnje Kino Grič koje Zagrepčani zaobilaze u širokom luku. Svetozar Zelić iz Zagreba kaže nam: "Mene policija pita zašto sam posred ceste? Ja velim zato kaj mi pada odozgora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragica Ameršek iz Zagreba također kaže: "Svi mi koji znamo, zaobilazimo da nam nešto ne padne na glavu. Jer ono kad se prvi put srušilo to je bilo grozota. Anita Mikulić također je podijelila s nama: "Baš mi je muž sad rekao da pazim, da se čuvam, da je čuo da zgrada pada.

Iako ovoga puta nije bilo radova zbog kojih se nešto urušilo, već je priroda odradila svoje, vlasnik je morao osigurati zgradu da ne propada. Stavio je u međuvremenu novu skelu, no propadanje nije zaustavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo