Radovi u punom jeku / Do Sljemena za samo 15 minuta? Bili smo na gradilištu žičare i provjerili hoće li rokovi biti ispunjeni!

Ako sve bude po planu, sljedeća će Snježna kraljica biti posljednja na koju će natjecatelji stizati automobilom

25.3.2019.
7:10
VOYO logo

Iz tramvaja ravno u gondolu. A njome do vrha Sljemena za samo 15 minuta. Scenarij je to koji je obećao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Radovi su počeli prije dva mjeseca i sada su u punom jeku. Da bi sve bilo gotovo, kako je i najavljeno, do iduće jeseni.

"Ovime ćemo definitivno približiti Sljeme građanima i posjetiteljima. U ljetnim mjesecima kad je u Zagrebu 40 stupnjeva, gore je 25. A o zimi da ne govorim", kazao je Igor Žiljak, voditelj skijališta Sljeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na polaznoj postaji žičare bit će 400 parkirnih mjesta, kafići, restorani i shopping centar. Time bi se promet na Sljemenu trebao prorijediti, a broj posjetitelja povećati.

"Nova žičara. Pa moći ćemo češće ići gore žičarom, a ne pješke.  U stvari je dugo već nema. Oni su se vozili kao djeca. Tako da s ove mlađe generacije valjda ni ne sjećaju", rekla je Natalija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za planinare i rekreativce, pješačenje je dio doživljaja

"Pješke, pješke naravno. Pa dolazimo na Sljeme da se prošećemo tako da ćemo i dalje šetat do gore", kazale su Ana i Dora.

Ali na povratku s vrha žičara će dobro doći. Iako neki ne vjeruju da će u nju sjesti tako skoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ću onda već u staračkom domu dok dođe. Meni fali ovih 20 godina kaj ju nemamo", rekla je Gordana.

Gradonačelnik pak obećava drugačije

"A ono što ja mogu samo jamčit da radovi neće kasnit i da neće faliti novaca za projekt žičare", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova će žičara obogatiti i skijašku sezonu, a posebice Snježnu kraljicu čiji su natjecatelji već i zaboravili kako izgleda penjanje do spusta bez auta. Skijaši će do staze putovati kroz četiri postaje.

"Polazna stanica. Kutna odnosno skretna stanica. Srednja stanica na Brestovcu, gdje će se moći izaći i ući, i stanica na vrhu. Kapaciteta 1500 ljudi na sat", rekao je Žiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže, 600 milijuna kuna vrijednosti, nova će žičara biti najmodernija u ovom dijelu Europe. U novu će gondolu stati desetero ljudi. Pa čak i osobe s invaliditetom. I više izgovora da se na Sljeme ne ide - nema.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo