KONTROVERZNI SVEĆENIK / Don Damir Stojić u novom radikalnom ispadu: 'Vjera od žene traži da obavlja svoje staleške dužnosti'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Primjerice, ako udana žena s troje djece zanemaruje obitelj i dom zato da bi dnevno izmolila desetak pobožnosti, to nije pretjerivanje u vjeri, nego jednostavno grijeh"

28.5.2018.
20:07
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

"Možemo li ikad pretjerati s vjerom?" naslov je članka na portalu Bitno.net. Odgovor na to pokušao je dati don Damir Stojić. Stojić u tekstu daje primjer žene te navodi kako vjera od nje traži da ispunjava svoje staleške dužnosti.

"Vjera od nas traži potpuno predanje, kako bismo postigli savršenstvo ljubavi po primjeru Isusa Krista. Stoga u vjeri ne možemo pretjerati u smislu da se predamo Bogu previše ili da postanemo previše sveti. To nije moguće", piše don Stojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, moguće je krivo se predati Bogu, odnosno uložiti previše vremena i truda u nešto što Bog zapravo od nas ne želi, iako ono što činimo izgleda pobožno. To može izgledati kao pretjerivanje u vjeri, ali zapravo se samo radi o pretjerivanju u vršenju vlastite volje, iako i sama ta osoba može biti krivo uvjerena da vrši volju Božju.

Primjerice, ako udana žena s troje djece zanemaruje obitelj i dom zato da bi dnevno izmolila desetak pobožnosti, to nije pretjerivanje u vjeri, nego jednostavno grijeh. Vjera od te žene traži da na prvom mjestu obavlja svoje staleške dužnosti. Prema tome vjera nije tu ništa kriva, nego pogrešno shvaćanje vjere", piše svećenik koji je od ranije poznat po sličnim izjavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti svećenik inače se oštro protivi i Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji, a bio je i jedan od predvodnika pobune protiv Zdravstvenog odgoja te je Željki Markić pjevao hvalospjeve kada je organizirala referendum u kojem je inzistirala da se u Ustav ugradi definicija braka kao zajednica između muškarca i žene.

Posljednji Stojićev javni istup koji je takođe doveo do mnogih rasprava možete pročitati na ilnku ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Don Damir Stojić ima nove neprijatelje, na Facebooku popljuvao popularni bend: 'Izdali su kršćanske korijene'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo