sdp-u sve bespredmetno / DORH će ispitati navode da su HDZ-u ukradeni glasovi: ORAH-ov Novak tvrdi kako nije zabilježen glas njegove mame

Iz DORH-a su potvrdili kako su zaprimili prijavu Državnog izbornog povjerenstva i da će postupati u skladu sa zakonom. Iz SDP-a tvrde kako je bespredmetno raspravljati o regularnosti izbornih rezultata

26.1.2016.
17:54
VOYO logo

Što se događalo izbornog dana, a posebno izborne noći još muči predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Vlade. Jer i dalje tvrdi da su pokradeni na parlamentarnim izborima.

“Postoje indicije, prema tome neka se ispitaju. To je pravo svakoga građanina koji ima indicije i obveza da tako nešto prijavi ili izjavi”, kazao je potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno izborno povjerenstvo zbog toga će podnijeti kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu, a u istrazi bi mogli pomoći i drugi koji su nakon Karmarka postali sumnjičavi. Mladen Novak iz ORAH-a kazao je kako je na biračkom mjestu gdje je glasala njegova mama ni on ni ORAH po službenim rezultatima nemaju nijedan glas.

"Iskreno rečeno, meni je to malo čudno. S obzirom da na tom biračkom mjestu sam očekivao glas moje mame, koja, usput rečeno, sama mi je rekla da je izašla na izbore i da mi je dala glas", istaknuo je Mladen Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je je rasprava o krađi mandata došla i do saborskog Odbora za Ustav, a zatim se pretvorilo u svađu na relaciji HDZ - SDP.

"Imamo službene konačne rezultate, ja sumnjam da se u ovom trenutku, nakon proteka svih rokova ne može dovodit u pitanje regularnost parlamentarnih izbora", naglasio je potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali dovodi se, a slijedeći na potezu jer DORH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo