kakav nam je trauma sustav? / Koliko je Hrvatska spremna za zbrinjavanje ozlijeđenih kod velikih nesreća? Odgovor do kojeg smo došli neće vam se svidjeti...

Kako ustrojiti taj sustav koji bi uključivao i službe izvan bolničkog sustava, razgovarat će se ovih dana u Zagrebu

23.3.2017.
18:42
VOYO logo

Iako je Hrvatska pošteđena situacija poput onih jučerašnjih iz Londona ili današnjih iz Antwerpena, svjesna je prijetnje terorizma i želi u svakom trenutku biti spremna za zbrinjavanje velikog broja ozlijeđenih u kratkom vremenu.

Kako ustrojiti taj sustav koji bi uključivao i službe izvan bolničkog sustava, razgovarat će se ovih dana u Zagrebu. Uz traumatologe iz Hrvatske i susjednih zemalja - pozvani su i predstavnici Ministarstva obrane, policije, Ureda za krizna stanja pa i obavještajnih službi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost RTL-a Danas je bio dr. Zvonimir Lovrić s kojim smo razgovarali o ovoj temi.

Koliko je Hrvatska u ovom trenutku spremna za zbrinjavanje ozlijeđenih kod velikih nesreća i katastrofa? Postoji li uopće sustav?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, u Hrvatskoj ne postoji ustrojen trauma sustav. Postoji standardizirana edukacija koja s eprovodi kako-tako, no na razini bolničkog sustava ona se provodi najčešće na razini privatnog i osobnog interesa. Hrvatsko traumatološko društvo radi dugo godina na tome i ima volju i znanje da ustroji taj sustav".

Već sam rekla da je poziv na sudjelovanje upućen i svih meritornim službama koje su izvan bolničkog sustava. O čemu je riječ?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o tome da se u sastavu tog kongresa održava simpozij o prijetnji terorizmom gledano kroz kliničke oči. Kako se radi o aktualnoj temi, koja je od šireg interesa, zvali smo i vanmedicinske struke. Pozvali smo te ljude da bi oni čuli što u ovom trenutku hrvatska traumatologija može i kakvi su nam planovi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo