traži odštetu / Dragan Kovačević: 'Podnio sam kaznenu prijavu protiv Nataše Novaković i drugih članova Povjerenstva za sukob interesa'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kaže da su zanemarili njegove navode da on nije dužnosnik, te da su mu povrijedili ugled

22.10.2021.
10:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dragan Kovačević tvrdi da je podnio privatnu kaznenu prijavu protiv Nataše Novaković i drugih članova Povjerenstva za sukob interesa. Optužuje ih za zloupotrebu položaja i nestručnosti u obavljanju poslova.

Kaže da su zanemarili njegove navode da on nije dužnosnik, te da su mu povrijedili ugled. Kovačević je, navodi, podigao tužbu i traži odštetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Dragan Kovačević podnio je privatnu kaznenu prijavu protiv Nataše Novaković šefice Povjerenstva za sukob interesa i njezinih članica za zloupotrebu položaja i nestručnosti u obavljanju poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temelj kaznene prijave je potpuno zanemarivanje činjenica da Dragan Kovačević nije više od godinu dana u Janafu te da Dragan Kovačević prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa nije dužnosnik jer je državno vlasništvo tj. RH je vlasnik u Janafu 14,9 posto a dužnosnici su oni gdje je RH u vlasništvu više od 50 posto.

Sve ove navode Dragan Kovačević je poslao na adresu Povjerenstva sto su oni zanemarili i dali se u javno sramoćenje i povredu ugleda Dragana Kovačevića te potpuno nestručno i zlonamjerno objašnjavali svoj Zakon. Sve ovo je dovelo da je Dragan Kovačević digao privatnu tužbu i traži odštetu za navedena nedjela Nataše Novaković i njenih suradnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nataša Novaković i njeni suradnici prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa nemaju nikakvu nadležnost nad Draganom Kovačevićem jer on prema Zakonu nije dužnosnik. Povjerenstvo iz svoje nestručnosti a temeljem davanja sebi na značenju pomiješalo je sto je to vlasništvo u trgovačkom društvu a sto je imovina trgovačkog društva.

Kako je Kovačević već tužio Povjerenstvo za lažno prikazivanje njegovog statusa sada je digao i privatnu tužbu protiv Novakovićeve i njezinih suradnica za zlouporabu položaja i lažnog prikazivanja stanja te nestručnosti u obavljanju poslova”, piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo