Razuzdane zabave / 'Droga, cuga i seks': kako se britanski tabloid raspisao o zabavi na Hvaru

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Britanski The Sun je naš Hvar opisao kao novu prijestolnicu europske zabave, ali i Sodomu i Gomoru za mlade britanske goste

10.6.2017.
17:25
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Britanski tabloid The Sun je naš Hvar opisao kao otok s "više droge, više cuge, više seksa", koji predstavlja novu "Sodomu i Gomoru" u kojoj uživaju brojni britanski turisti svakoga ljeta.

Članak koji započinje s opisom ispijanja koktela "tequila boom", koji se radi tako da barmen mušteriji stavi vojnički šljem na glavu i uzme čekić, pa zatim krene udarati po šljemu, nakon čega mušterija ispije trostruku tekilu, Hvar spominje kao novu europsku prijestolnicu zabave. The Sun se na članak odlučio nakon što je tamo poginula Sarah Lee-Anne Reid, 20-godišnjakinja koja je pronađena ispred jednog kluba na tom otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Hrvatska, mala zemlja za velike festivale: ima ih posvuda i za svačiji džep

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Gari Cappelli: 'Idemo prema rekordnim financijskim rezultatima'

>> Hrvatska među 10 najbrže stranih rastućih tržišta za njemački turizam

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako se napominje u članku, tragedija nije usporila nikoga od partijanera koji se i dalje opijaju, povraćaju ili trljaju jedni o druge, na podiju ili u toaletima.

Novinarka je intervjuirala i lokalne trgovce i ugostitelje koji su kazali da se "zna kada stižu Britanci". "Oni su oni koji trče po gradu i seksaju se sa svim i svakim", rekla joj je vlasnica jednog dućana za The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo