oprezni u novom financiranju / Drugi čovjek Sberbanke Maksim Poletajev: 'Spremni smo tužiti Todorića'

Image
Foto: Patrik Macek/Robert Anic/PIXSELL

Pošto je povjerenje koje je temelj za nastavak spašavanja kompanije narušeno, razmišljaju o tužbi protiv Todorića

31.5.2017.
8:43
Patrik Macek/Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka Maksim Poletajev za Večernji je iznio svoj odnos s obitelji Todorić te je okrio kako su mu opetovano lagali prezentirajući nepotpune bilance, i prije nego što je otkriveno da Agrokor ima probleme.

Pošto je povjerenje koje je temelj za nastavak spašavanja kompanije narušeno, razmišljaju o tužbi protiv Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poletajev je inače održao dva sastanka s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, nakon čega je pokrenuto donošenje zakona.

Sberbank je, kako piše Večernji, oprezan u novom financiranju, traži jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti, te bolju suradnju s izvanrednom upravom i Vladom, koja je uspješno započeta na sastanku s premijerom Plenkovićem u ponedjeljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijeru sam jasno rekao kakva je naša pozicija. Prva zamjerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces što je bitno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju. Izgleda da toga sada nema u Agrokoru. Nema dobre organizacije vezane uz tekuće poslovanje. Mislim da bi tim u Agrokoru morao provesti najbolju praksu u segmentu maloprodaje i jedino tako mogu poboljšati trenutačno stanje. Druga izjava prema premijeru vezana je uz novi dug jer želimo imati transparentan proces", kazao je Poletaev Večernjem listu.

Ističe i da prema njihovoj procjeni "Agrokoru treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći jeftiniji način financiranja kompanije nego što je kroz roll up. Trenutačni prijedlog roll-up za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu eura".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo