novi stari natječaji / Država bezuspješno rasprodaje imovinu: nekretnine precijenjene, loši oglasi odbijaju kupce

Objavljene su nove nekretnine za prodaju, a ako se zna da u prethodnim natječajima za svaku drugu nije došla niti jedna ponuda, teško je vjerovati da će i ovaj put biti drugačije

13.11.2016.
19:51
VOYO logo

61 nekretninu stavila je država na prodaju. Najviše nekretnina država u ovom krugu prodaje u mjestu Hercegovac kod Bjelovara. Ondje se prodaje 11 nekretnina, uglavnom oranica, poput jedne od 21 metra četvornog čija je početna cijena 500 kuna. 

Međutim, interesa baš i nema pa trgovci nekretninama misle kako bi država trebala promjeniti pristup i barem za početak uz ponudu staviti i slike, ali i angažirati profesionalce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To jesu oglasi, ali su oglasi kada ih pogledate na prvu dosta šturi bez neophodnih informacija i imate dojam kao da netko to ustvari ne želi prodati. Bilo bi bolje kada bi se to prepustilo agencijama za nekretnine koje znaju kako se to radi", rekao je Boro Vujović iz Udruženja posrednika u prometu nekretnina pri HGK-u.

Iako država u vlasništvu ili suvlasništvu ima više od milijun nekretnina, čak 89 posto otpada na šumsko i poljoprivredno zemljište koje većini nije atraktivno. Prodaja ne ide i zbog toga što su nekretnine često precijenjene, a birokracija prespora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realno, trebalo bi napraviti procjene ponovo, po novom zakonu zato što su sada malo drugačije situacije, a isto tako trebalo bi se prilagoditi tržištu. Pitanje je uopće potencijala takvih nekretnina. Mislim da ako bi se htjelo prodati da se tu mora biti fleksibilniji", dodao je Vujović.

Od 164 nekretnine koje je država ove godine probala prodati za svaku drugu nije došla niti jedna ponuda. Ostaje za vidjeti hoće li novoustrojeno ministarastvo imovine na čelu s Goranom Marićem imati više sreće i pameti u prodaji nekretnina od kojih neke desetljećima samo propadaju i stvaraju gubitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo