SVE TO MI PLAĆAMO / Državni proračun raste, a njen pada: Koliko je i na što točno trošila predsjednica u svom mandatu

Predsjednica i dalje stoluje u golemom kompleksu na Pantovčaku. No troškove je ipak uspjela smanjiti

29.11.2018.
20:26
VOYO logo

I dok državni proračun raste za skoro 7 milijardi kuna, njezin ponovno pada. Predsjednica će iz proračuna prema prijedlogu iduće godine dobiti oko pola milijuna kuna manje. 

A da joj se proračun ipak podeblja, i to za 20-tak tisuća kuna, amandmanom je  zatražio SDP. I to, naravno u šali, za njezine navijačke rekvizite.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A RTL je istražio koliko je u svom mandatu i na što točno trošila predsjednica. 

Iako je u još u izbornoj kampanji zbog želje da smanji troškove najavljivala… 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja je ideja preseliti ured predsjednika…", poručivala je predsjednica. 

Od toga se nije dogodilo ništa. Predsjednica i dalje stoluje u golemom kompleksu na Pantovčaku. No troškove je, pokazuju njeni proračuni ipak uspjela smanjiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj godini mandata umjesto planiranih 41.1 milijun – potrošeno je 36,5. Iduće godine planiralo se 37.5 milijuna, a potrošilo 34. Lani se opet planiralo manje - 36.3 milijuna, a potrošilo 34.2. Ove je godine plan potrošiti oko 38.1 milijun, a iduće godine manje 37.7 milijuna kuna. 

"Najveća stavka proračuna predsjednice troškovi su za zaposlene, a i tu se rezalo" poručuju iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 22 milijuna 2015. na 19,6 milijuna kuna lani. 2015. u uredu je radilo 142 ljudi. Danas ih je 21 manje. A 2019. planira se daljnje smanjenje broja službenika i namještenika. Ostat će ukupno 118 ljudi. Više od pola proračuna odlazi za zaposlene, a ostalo na cijeli niz stavki. Jedna od većih je grijanje.

Griju se tri zgrade, ukupno oko 6700 metara četvornih. Za plin se na godinu planira trošak od oko 800 tisuća kuna. Oko 200 tisuća potroše na cvijeće i sadnice. Samo jedan svečani ručak ili večera stoji oko 30 tisuća kuna. Lani se planirala nabava ribe i mesa u vrijednosti 400 tisuća kuna. Na Pantovčak često dolaze gosti, pa se za kavu i čaj godišnje potroši 50-ak tisuća kuna. Internet, telefoni, mobiteli – stoje oko 600 tisuća. Za zastave se planira trošak od oko 80 tisuća, a tu su i odlikovanja. 

Za dodjelu svih ovih odlikovanja – onima koji su ih zaslužili na godinu se potroši oko 200 tisuća kuna! Iz ureda nam nisu mogli jasno reći koliko se troši na premještanje Ureda. A brojna putovanja na sportske utakmice – predsjednica sama plaća…I ovaj će prilog na kraju biti trošak predsjednici. Naime na godinu za praćenje medija potroše oko 120 tisuća kuna… 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo