gotov godišnji odmor / U srijedu se sastaje vladajuća većina: Glavna tema bit će izbor povjerenika EK, Šuica ima najveće šanse

Očekuje se da bi je u četvrtak trebala predložiti Vlada, a Šuica je i dalje bez komentara

19.8.2019.
20:03
VOYO logo

Nakon godišnjih odmora političari se pomalo vraćaju na radna mjesta, a prva prilika za susret vladajuće većine bit će za dva dana. Partneri očekuju da će ih premijer upoznati s kandidatom za povjerenika, a ime koje se spominje je Dubravka Šuica.

Šuica i dalje bez komentara

"To ime se spominje vrlo često, ne znamo ni mi. Znamo da se sada treba to dostaviti pa će to vjerojatno biti na Vladi i premijer se želi konzultirati s parlamentarnom većinom i upoznati nas sa osobom koju predlaže", kazao je saborski zastupnik HDS-a, Branko Hrg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravka Šuica i dalje je bez komentara, a o njoj bi, prije sastanka vladajuće većine, trebalo raspraviti i Predsjedništvo HDZ-a. Očekuje se da bi je u četvrtak trebala predložiti Vlada.

"Potrebna je sjednica Vlade i Odbor za europske poslove sve će biti uređeno i riješeno u rokovima koji su normalni i predviđeni, a stalni kontakti s novom predsjednicom komisije postoje", kazao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz tema za parlamentarnu jesen

A osim ove, koalicijski partneri imaju niz tema za parlamentarnu jesen. Žele razgovarati o poreznoj reformi, plaćama, proračunu.

Mnogi smatraju kako Milan Bandić sa svojim klubom zastupnika Plenkovića drži u šaci. Ministarstvo graditeljstva treba mu potvrditi GUP pa je Bandić oštar i prema Štromaru.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poruka Štromaru neka radi svoj posao, a neka ja radim svoj partnerski odnos grada i Vlade je neupitan, plus toga mi smo uzročno posljedično vezani koliko ja znam ruke stranke 365 obavezuju gospodina Štromara kao i mene u gradu građana i bilo bi dobro da više budemo partneri", kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Što o Bandiću kažu u HNS-u?

"Kada je u pitanju gradonačelnik Bandić i donošenje GUP-a sve što možemo reći jest da ljudi ne bi smjeli biti nervozni kada ih se poziva da poštuju hrvatske zakone", kazali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo graditeljstva za GUP će, kažu, dati suglasnost ako sve bude u skladu sa zakonom.

Politički pritisci, ne brinu ih. No, budući da je Bandićevih zahtjeva sve više, pitanje je ima li premijer razloga za brigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo