PRILAGODILI SE MJERAMA / Dubrovčane očekuje Advent u svim gradskim kvartovima: 'Naravno da ćemo imati i veliki broj turista'

Direktorica turističke zajednice Grada Dubrovnika kazala je da će u narednih četrdesetak dana adventski program u Dubrovniku biti bogat

23.11.2021.
22:55
VOYO logo

Unatoč teškoj epidemiološkoj slici - pripreme za Advent, kao i proslave nove godine, se zahuktavaju. 

I dok zagrebački gradonačelnik tvrdi da je ono što metropoli slijedi od vikenda epidemiološki Advent - na krajnjem jugu božićno raspoloženje neće biti samo na Stradunu, već u svim većim gradskim kvartovima. A ove godine u Dubrovniku, planirani su koncerti kao i novogodišnji doček koji prošle godine izostao. Iz Grada su kažu izdvojili budžet od 850 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine, kažem, išli smo s tri puta manje kućica. One su raspoređene šire u javnom prostoru upravo kako bi bila veća protočnost i kako ne bi bilo nekih znatnih okupljanja, a sve vezano uz programe, kao što su koncerti, tu ćemo jednostavno morati donosit odluke koje su u skladu s aktualnom situacijom, epidemiološkom koja će se mijenjati kako će se mijenjati", kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

"Vjerujem da smo i s koncertima koji će se organizirati i sa sad već pripremljenim programom za Novu godinu učinili sve napore da prilagodimo programe i epidemiološkim mjerama i općoj situaciji koja je u državi, na kraju i ograničenim proračunskim sredstvima", kazala je Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ipak će se održati /

Split se priprema za Advent, a piciginaši po svom. U Istri Kozlevac apelira: Ne idite na masovna okupljanja!

Image
ipak će se održati /

Split se priprema za Advent, a piciginaši po svom. U Istri Kozlevac apelira: Ne idite na masovna okupljanja!

RTL-ova reporterka Andrea Žarak na Stradunu je pričala s direktoricom Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Anom Hrnić, koja je otkrila što Dubrovčani i njihovi gosti mogu očekivati od ovogodišnjeg zimskog festivala. 

"Pred nama je još jedan osmi po redu dubrovački zimski festival koji započinje službeno ovu subotu paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete. Prvu večer povodom otvaranja imamo koncert Nene Belana i Fiumensa. U narednih 40-ak dana bit će bogat program, mnoštvo koncerata, zanimljiva gastro ponuda na kućicama i restoranima, kolenda, zanimljiv program za najmlađe koji će se pretežno odvijati u uvali Lapad i na Lazaretima", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je spremno, tvrdi i za doček Nove godine.

"Nastupaju Silente i Vatra na Stradunu. Naravno da ćemo imati i veliki broj turista, prvenstveno domaćih", kazala je Hrnić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo