GOSTOVAO U RTL-U DANAS / Dubrovnik je novo žarište! Ravnatelj bolnice o koroni u vrtiću: 'Mislim da ne bi trebalo biti većeg širenja'

Zaraženo je i sedam djelatnika Opće bolnice Dubrovnik, a njih 11 je u samoizolaciji

4.9.2020.
18:53
VOYO logo

Dubrovačko- neretvanska županija bilježi najveći broj novooboljelih od početka pandemije. Od 28 pozitivnih, 24 je iz Dubrovnika, a osmero ih se povezuje s prošlotjednom svadbom gradskog vijećnika. U samoizolaciji je, uz čelnike županijskog stožera, i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Gradonačelnik je u samoizolaciji

Za sada je negativan, za razliku od svoje supruge, inače odgojiteljice u vrtiću, koja je pozitivna na COVID-19. Bez obzira na sve, gradonačelnik iz samoizolacije poručuje: Dubrovnik koronavirus drži pod kontrolom. Trenutno se u dubrovačkoj općoj bolnici nalazi 20 hospitaliziranih osoba koje su pozitivne na Covid 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi pacijenti su stabilno, osim jednog starijeg pacijenta koji je radi ozbiljnosti općeg stanja danas premješten u jedinicu intenzivnog liječenja. Na potpori je kisikom, ali nije intubiran'', rekao je u RTL-u Danas ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Mario Bekić.

Broj oboljelih se povećao, a svemu tome pretpostavlja se razlog je jedna svadba koja se održala prošlog tjedna. Nije poznato jesu li se testirali svi ljudi koji su bili na tom vjenčanju jer su u bolnicu, navodi Bekić, došli samo oni koji su prema epidemiološkim preporukama upućeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Znali su griješiti... /

Crna predviđanja za Hrvatsku: Do siječnja 2021. imat ćemo 1267 preminulih, umirat će 52 osobe dnevno

Image
Znali su griješiti... /

Crna predviđanja za Hrvatsku: Do siječnja 2021. imat ćemo 1267 preminulih, umirat će 52 osobe dnevno

''Ostali su pretpostavljam prošli epidemiološku obranu i prema tome se i postupalo'', kazao je ravnatelj.

Zaraženo je i sedam djelatnika Opće bolnice Dubrovnik, a njih 11 je u samoizolaciji. Bekić kaže kako osim troje zaposlenih koji su na jednom odjelu, ostali slučajevi nisu izravno vezani uz zarazu u dubrovačkoj bolnici. Na temelju iskustava iz proteklih mjeseci, cijeli sustav bolnice odvija se neometano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pitanju zaraze u vrtićima, Bekić smatra da je potrebna jedna temeljita epidemiološka obrada i pridržavanje već poduzetih mjera koje se odnose na samoizolaciju .

''Mislim da tu ne bi trebalo biti većeg širenja'', zaključio je Bekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo