MJESEC DANA ISTRAŽNOG ZATVORA / Dumbović i supruga u oglas stavili obiteljsku kuću, tvrtka od sina prodaje zemljište kod kontejnerskog naselja

Bivši petrinjski gradonačelink Darinko Dumbović i ostali optuženi ostaju mjesec dana u zatvoru

15.6.2022.
19:10
VOYO logo

Do kasno je sinoć odgovarao na pitanja USKOK-a. Danas pred sucom istrage. Darinka Dumbovića, bivšeg petrinjskog gradonačelnika, tereti se za 4 sporna javna natječaja. Istražitelji sumnjaju da je tri petrinjske tvrtke koristio kao paravan - a novac je ubirala tvrtka Dumbovićevog sina.

USKOK navodi konkretan primjer - uređenje platoa u poduzetničkoj zoni na kojoj je nakon potresa smješteno kontejnersko naselje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Društvo kojim je upravljao II. okr. je izvelo i naplatilo prepuštene radove, pri čemu su sukladno dogovoru sačinili dokumentaciju o izvođenju radova na način da nisu iskazali sudjelovanje društva pod kontrolom II. okrivljenika", navodi USKOK.

Image
DONESENA ODLUKA /

Sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor Dumboviću, njegovom sinu i ostaloj trojici osumnjičenika

Image
DONESENA ODLUKA /

Sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor Dumboviću, njegovom sinu i ostaloj trojici osumnjičenika

Odnosno sina - i tako dobili posao od devet milijuna kuna. Sporna je bila i kupovina ovog zemljišta. Sin ga je platio 63 tisuće kuna. Grad mu osigurao svu infrastrukturu pa ga otkupio po 9 puta većoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo da je sporan je i posao održavanja nerazvrstanih cesta, čiji su iznosi vrtoglavo narasli 2020. i 2021. Tada su posao dobile tvrtke povezane s Dumbovićima. GFX NA Asfaltu - s iznosima

Sumnjiva je izgradnja dva dječja i sportska igrališta u Mošćenici koje je na javnom natječaju dobila tvrtka Skela Banovina. Jesu li doista odradili posao odlučili smo prvo telefonski provjeriti, no telefon je bio isključen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjerili smo i situaciju na licu mjesta. U sjedište tvrtke Sekla Banovina, kažu susjedi, stiže pošta, no očito je da na lokaciji na kojoj smo bili nitko ne radi.

Tvrtka koja je dobivala unosne poslove i bavi se građevinom registrirana je na derutnoj i nikad dovršenoj nekretnini .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Zagorac građevinski radovi registrirana je u Kravarskom, a Pet plus gradnja na adresi u Petrinji, radi se o obiteljskoj kući gdje također nikoga nismo našli.

Kao stati na kraj korupciji na lokalnoj razini? Od predsjednika Zorana Milanovića se nije moglo doznati, jer na spomen bilo kakve netransparentnosti - prebacuje na ministra obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričao sam s njim, ali nisam ga pitao krade li se. Svašta se priča po čaršiji, međutim ne znam o čemu se radi. U slučaju Banožića znam o čemu se radi", kazao je Milanović.

Što će biti s Dumbovićima odlučit će pravosuđe. Pogled na internetski oglasnik otkriva da dio imovine prodaju. Sinova tvrtka Titan Commerce prodaje zemljište tik do kontejnerskog naselja, a bivši gradonačelnik i supruga prije 5 dana u oglas su stavili i obiteljsku kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo