Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
kaos na granicama i carinama

Dvojni državljani sedam zemalja pogođenih Trumpovom uredbom mogu putovati u SAD

Mjera koju je Trump potpisao u petak zabranjuje ulazak u SAD državljanima Irana, Iraka, Sirije, Libije, Somalije, Sudana i Jemena te privremeno zaustavlja ulazak izbjeglica

Image
Foto: AP
Hina/ 31.1.2017. u 21:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dvojni državljani sedam zemalja s muslimanskom većinom, pogođenih zabranom američkog predsjednika Donalda Trumpa, mogu putovati u Sjedinjene Države koristeći putovnice druge zemlje, rekao je jedan američki dužnosnik, prenose agencije.

"Procjena putnika temeljit će se na putovnici koju predoče", izjavio je Kevin McAleenan, vršitelj dužnosti čelnika američke Agencije za carinu i zaštitu granica, prenosi dpa.

Tako će na primjer britanski građanin, koji također ima državljanstvo jedne od zemalja obuhvaćenih Trumpovom izvršnom uredbom, moći ući u SAD uz predočenje britanske putovnice, kazao je on, dok američki dužnosnici pokušavaju razjasniti zbrku oko te uredbe koju je američki predsjednik potpisao prošli tjedan.

Mjera koju je Trump potpisao u petak zabranjuje ulazak u SAD državljanima Irana, Iraka, Sirije, Libije, Somalije, Sudana i Jemena te privremeno zaustavlja ulazak izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ta je odluka izazvala kaos na granicama i carinama, a zaposlenici ureda za imigraciju teško su ju provodili uz velike prosvjede u najvećim američkim zračnim lukama. Podignuto je nekoliko tužbi kojima su blokirani dijelovi uredbe, koja je naišla na oštre kritike demokrata, organizacija za ljuska prava i dijela zapadnih američkih saveznica.

Otkad je uredba donesena, 721 osobi iz sedam zemalja uskraćen je ulazak u zemlju, kazao McAleenan.

Upravo se čita

Ministar za domovinsku sigurnost John Kelly izjavio je u utorak da savezni imigracijski i carinski dužnosnici poštuju sudske odluke o imigraciji.

Hina/ 31.1.2017. u 21:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba