Ponude do 4. rujna / Ekipa RTL-a Danas posjetila državne stanove: Evo u kakvom su stanju, koliko koštaju i koji su uvjeti natječaja

U zadnje četiri godine bilo je 14 javnih poziva za prodaju

9.8.2020.
7:27
VOYO logo

U više gradova Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je ovih dana na prodaju oglasilo 35 stanova. Ekipa RTL-a danas posjetila je dva koja nude u Karlovcu.

Garsonijera u središtu Karlovca u neboderu sastoji se od male kupaonice, male priručne kuhinjice i velike sobe. Ukupno ima 28 četvornih metara i prodaje se s početnom cijenom od 5200 kuna po četvornom metru.

Stanovi vape za adaptacijom, a u takvom su stanju svi stanovi iz ponude. Početna cijena koja je ponuđena odgovara trenutačnim cijenama u Karlovcu. Prema RTL-ovom istraživanju, u tom se gradu cijena četvornog metra stana u istom stanju i iste godine gradnje kreće između pet i pol i šest i pol tisuća kuna. No, ne prodaju se svi stanovi koje država ima u svom vlasništvu.

Image
KOME DRŽAVA GRADI STANOVE?! /

POTRAGA OTKRIVA: Zaposlenik APN-a od Agencije kupio kuću i stan, stanovima namirio i sestru i rodbinu

Image
KOME DRŽAVA GRADI STANOVE?! /

POTRAGA OTKRIVA: Zaposlenik APN-a od Agencije kupio kuću i stan, stanovima namirio i sestru i rodbinu

"Neće se prodavati stambene jedinice na prostoru Zagreba. Radimo na tome da nađemo način kako se pobrinuti za one koju su stradali u ovoj elementarnoj nepogodi", kazao je Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

U zadnje četiri godine bilo je 14 javnih poziva za prodaju. Zaključena su 173 kupoprodajna ugovora ukupne vrijednosti 53 milijuna i 600 tisuća kuna. U prvih sedam mjeseci ove godine od prodaje imovine uprihodili su 120 milijuna kuna. Do kraja godine nadaju se još toliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno puta do sada je bio upit koliko je nekretninskih jedinica u vlasništvu Republike Hrvatske. Onom dinamikom kojom se riješavaju imovinsko- pravni odnosi i onom dinamikom kojom nekretnine stižu u portfelj RH, tom se dinamikom tim  nekretninama i raspolaže. Dakle, one se ili dodijeljuju bez bilo kakavih sredstava, ako su to zemljišta u funkciji proširenja gospodarske aktivnosti. Na ovakav način, transparentinim javim pozivima, te se jedinice stavljaju na javni natječaj", pojasnio je Horvat.

Ponude za 35 ponuđenih stanova mogu se slati do 4. rujna. Osnovni kriterij je da se uplati deset posto početne cijene. Sve je transparentno pa možete sudjelovati u javnom otvaranju pristiglih ponuda sedam dana nakon zaključenja javnog poziva. Ostale detalje možete pronaći na web stranici ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo