EKSKLUZIVNO / Bandićeva kći 15 godina živjela u stanu koji joj je majka nedavno kupila - i to besplatno!

Upravo taj stan policija je pretresla još prije 6 godina kad je uhićen Milan Bandić

29.2.2020.
18:55
VOYO logo

Nakon što je u javnosti otkriveno kako je obitelj Bandić za kćer gotovinom kupila stan u središtu Zagreba od poduzetnika Željka Šelendića, RTL doznaje kako je ona u istom tom stanu živjela već 15 godina i to - potpuno besplatno.  Upravo taj stan policija je pretresla prije 6 godina kad je Milan Bandić bio uhićen nakon čega je svoj iskaz u USKOK-u dao i vlasnik stana - Željko Šelendić. 

Najam nije plaćala, samo režije

Bandićeva kći u toj je zgradi s dečkom živjela od listopada 2005. Najam Šelendiću nije plaćala, samo režije. Zanimljivo, Šelendić je samo dva mjeseca prije useljenja Bandićeve kćeri taj stan kupio od tvrtke Nikice Valentića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Danas pred kamere nije htio. O prodaji stana za RTL je poduzetnik Željko Šelendić 31. siječnja poručio: "Htio sam se riješiti stana. Imao sam neke druge investicije, i ja sam profitirao i na drugoj stani dok sam kupio taj stan, zato mi je trebao novac". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandićeva kći je, kako doznajemo, uz pomoć arhitekta Ante Vrbana, na uređenje stana potrošila gotovo 300.000 kuna! No, račun je bio na obrt Šelendićevih jer očito nije htjela da se vidi kako kupuje skup namještaj. Bandić je i oko ovog slučaja izbjegavao konkretne odgovore.  

"U aferi koja potresa Hrvatsku mjesec dana s imovinskim karticama ministara trebalo je ubacit malo Bandića, pljunut na Bandića, da se stvar malo zamagli", izjavio je Bandić zadnjeg dana siječnja. Na pitanje znači li da je HDZ kriv, odgovorio je novinarima da su to oni rekli i dodao da je to pokušaj spina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šelendić je stan kupio 2005.

Zanimljivo, Željko Šelendić sporni je stan kupio  2005., iste godine kad je mimo natječaja dobio posao s Gradom Zagrebom za izradu stolaca u Lisinskom, o kojemu su svi govorili nakon što je izbio požar. 

I Šelendiću i Bandiću stanove je uređivao arhitekt Ante Vrban, inače Bandićev obiteljski prijatelj. Uza sporni stan opremao je i onaj u kojem Bandić živi u Bužanovoj ulici, koji se prostire po cijeloj etaži zgrade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Milan Bandić voli luksuz i raskoš, otkriveno je nakon uhićenja i pretresa stana. Javnost je tada doznala kako ''čovjek od naroda'', kako se Bandić volio nazivati, ima 50.000 eura vrijednu kuhinju poznate talijanske marke. Ubrzo je otkriveno i da ima blagavaonski stol sa stolcima marke Fendi čiji samo stolci stoje od tisuću i pol do 5 tisuća eura. Ali i 30.000 eura vrijedne sofe. 

Ante Vrban nije odgovarao na pozive. Kako doznajemo, svoje usluge Bandiću nikad nije naplatio, ali mu je gradonačelnik u zahvalu darovao stan od 30-ak kvadrata na Vrbiku koji je Vrban kasnije prodao.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Index Istrage su potkraj siječnja objavile kako je Bandićeva supruga Vesna, domaćica bez primanja, sa 720.000 kuna u gotovini, po cijeni od ukupno 854 tisuće kuna, kupila stan kćeri. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo