večera u msu / Europski političari u Zagrebu: 'Odlično je biti u Hrvatskoj, jako smo sretni zbog skupa'

Brojni europski političari nakon prvog dana Izbornog kongresa EPP-a otišli su na svečanu večeru

20.11.2019.
22:37
VOYO logo

Nije svaki dan Angela Merkel u Zagrebu, ali najmoćnija političarka na svijetu ovdje je već drugi put u šest mjeseci. Njemačka kancelarka samo je jedna od brojnih europskih političara koji su u srijedu stigli na Izborni kongres Europske pučke stranke.

Plenković doveo Ligu pravaka

Premijer se pohvalio da je u Hrvatsku doveo finale Lige prvaka jer je u Zagrebu i nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Stigli su i austrijski kancelar Sebastian Kurz, Silvio Berlusconi, Julija Timošenko i bivši boksač Vitalij Kličko. Skup najveće europske političke obitelji održavao se u zagrebačkoj Areni, u kojoj je večeras za novog predsjednika pučana izabran Donald Tusk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izbora, elita pučana odjurila je na svečanu večeru u Muzej suvremenih umjetnosti. Ova večera vjerojatno je prisjela Zagrepčanima jer je nastao popriličan prometni kolaps oko Muzeja u trajanju od dobrih 45 minuta. Stoga su vozači trubili svim službenim kolonama.

''Odlično je biti ovdje u Hrvatskoj, hvala vašem premijeru na pozivu. Jako smo sretni zbog summita i čestitam Donaldu Tusku na tome što je izabran'', izjavio je mandatar austrijske vlade Sebastian Kurz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni kongres EPP-a nastavit će se i sutra u Areni Zagreb kada će se izabrati potpredsjednici i glavni tajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo