Neki htjeli slobodno / Fabris Peruško direktorima Agrokovih kompanija prezentirao plan nagodbe: 'Bilo je super, svi su došli!'

'Ovaj sastanak je bio bitan zbog toga da upravama damo pregled cjelokupne nagodbe i dijelova koji će se ticati budućnosti', kazao je Peruško

30.3.2018.
15:32
VOYO logo

Izvanredni povjerenik Agrokora, Fabris Peruško, na Veliki petak okupio je šefove uprava svih kompanija iz koncerna na sastanku u Zagrebu. 

Ne bi to bilo čudno da u medije nije procurio povjerenikov e-mail, u kojem Peruško direktorima Leda, Konzuma, Jamnice i ostalih tvrtki - uvjetuje da, ako se ne odazovu, više ni ne moraju dolaziti na posao nakon Uskrsa. Sastanku na kojem se razgovaralo o važnoj temi vezanoj uz postizanje nagodbe s vjerovnicima, na kraju su se odazvali svi direktori, a trajao je satima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peruško pred kamerama nije htio potvrditi tu informaciju. No RTL neslužbeno doznaje da su neki od direktora Agrokorovih kompanija za Veliki petak htjeli uzeti slobodne dane. Kad je Peruško to saznao, uvjetovao je direktorima da se pojave na sastanku jer rokovi za nagodbu stišću.

Danas je direktorima prezentirana važna tema za postizanje nagodbe. Radi se o tzv. entity priority modelu kojim se točno definira koliko će i kada kompanije Agrokora morati vraćati dugove vjerovnicima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredni povjerenik je već rekao da do 10. travnja želi imati spremati okvir nagodbe, a tu nagodbu želi imat potpisati do 10. srpnja, što je zadnji rok koji je predvidio Lex Agrokor.

Pod velikim su pritiskom perjanice iz sustava Agrokor. Uprava Konzuma odlučila se ono što Todorićeva uprava nikad nije napravila, a to je da su zaposlenicima dali slobodno za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak, što vrijedi za svih 700 poslovnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj sastanak je bio bitan zbog toga da upravama damo pregled cjelokupne nagodbe i dijelova koji će se ticati budućnosti. Sastanak je bio super, radan. To je sve", rekao je kratko Peruško. 

Na pitanje o spornom mailu koji je poslao direktorima, da svi moraju doći na današnji sastanak kako bi im prezentirao važne teme vezane uz nagodbu, te kako bi razgovarali o načinu na koji će se pripremati i potpisivati godišnja financijska izvješća kompanija, Peruško je dobacio: "Svi su došli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo

Još iz rubrike