VIŠE CVIJEĆA, MANJE SMEĆA / FOTO 'Ovako je prije 4 godine govorio Tomašević', a ni on nije uspio riješiti problem smeća: 'Šlamperaj', ili?

Image
Foto: Facebook Screenshot/Marko Lukunic/PIXSELL

'Zar trebamo graditi kule u vis od odvojenog otpada?', pisao je nekoć aktualni gradonačelnik na Facebooku

23.6.2022.
11:33
Facebook Screenshot/Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

"Bandić očito misli da građani Zagreba kroz dvostruko poskupljenje usluge odvoza otpada trebaju platiti šlamperaj gradske uprave, unosne poslove gospodarenja otpadom kumovima i zapošljavanje familije saborskih prebjega u gradskim firmama i upravi!"

"Susjedi i ja više ne znamo gdje da stavimo plastiku, a ista situacija je i sa spremnicima u okolnim ulicama. Zar trebamo graditi kule u vis od odvojenog otpada?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMJENA PLANA /

Tomašević poručio: 'Idemo na odgodu novog sustava odvoza otpada do 1.10.'

Image
PROMJENA PLANA /

Tomašević poručio: 'Idemo na odgodu novog sustava odvoza otpada do 1.10.'

Tako je svojevremeno na svom Facebook profilu govorio Tomislav Tomašević, aktualni gradonačelnik grada Zagreba. Na jednu njegovu objavu podsjetio je Mostovac Marko Sladoljev. "Ovako je prije 4 godine govorio Tomislav Tomašević!" napisao je.

Prozivkama se u komentarima pridružio i Sladoljevljev stranački kolega, Marin Miletić, koji je napisao: "Kakva je to nesposobna radikalna ljevičarska ekipa. Nevjerojatno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objava koju je podijelio nije jedina - Tomašević je prije mandata gradonačelnika često javno progovarao o raznim problemima u Zagrebu, od kojih je više puta spominjao i smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada je postao gradonačelnikom glavnoga grada, u nešto više od godinu dana mandata nije uspio nimalo popraviti stanje s gomilom smeća na ulicama Zagreba.

"U zadnje vrijeme imamo problema s odvozom otpada. Tu se poklopilo nekoliko stvari...", prije nekoliko je dana ustvrdio gradonačelnik. Kao probleme naveo je stari vozni park i godišnje odmore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu propalo je i ambiciozno obećanje nove zagrebačke vlasti - umjesto prvog srpnja, novi sustav odvoza komunalnog otpada u Zagrebu odgođen je za prvi listopada. "Imat ćemo sve vrećice, imat ćemo vrećice u trgovačkim centrima, imat ćemo dio podzemnih spremnika, puno boksova na javnim površinama, imat ćemo sustav koji je spreman", istaknuo je Tomašević.

To je novo obećanje. Prošlo je, kažu, bilo preambiciozno. Za to vrijeme, ulice su pune smeća dok iz grada pozivaju da se jave oni kojima je odvoz kasnio dva tjedna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaćaju li sada građani "šlamperaj" ili "ambicioznost" gradske uprave?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo