kamioni iz pakla / Stanovnici Garešnice i Grubišnog polja nemoćni pred šleperima koji im se zabijaju i u kuće, a rješenja nema

Mještani su računali: dnevno prođe više od 700 šlepera na putu iz Rumunjske i Mađarske prema zapadnoj Europi

29.5.2018.
19:20
VOYO logo

Znate li kako izgleda život uz cestu kojom prolazi i do 700 kamiona na dan? O tome svjedoče ogorčeni stanovnici manjih gradova u Bjelovarsko bilogorskoj županiji - kojima se šleperi zabijaju i u kuće. 

Image

Čitateljica nam poslala uznemirujuće fotografije i poručila: 'Strahujemo za našu djecu!'

Image

Čitateljica nam poslala uznemirujuće fotografije i poručila: 'Strahujemo za našu djecu!'

Poslali su nam cijelu fotogaleriju stravičnih nesreća, I požalili se kako im teretnjaci koji državnom cestom putuju u Zapadnu europu ugrožavaju život. Zašto lokalna i državna vlast zasad ne poduzimaju ništa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još metar ili dva i šleper rumunjskih registracija završio bi u Senkinoj kući. Vozač je izašao iz trake, pa udario u automobil iz suprotnog smjera i u njemu teško ozlijedio vozača. 

"Imala sam osjećaj kao da je lupio u kuću koliko je to lupilo jako, kad sam izašla van, čovjek je bio u autu nepokretan", prisjeća se Senka Mikuleta iz Hercegovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dva tjedna prije teretni je kamion sletio pred kuću njene prve susjede.

"Jedan nam je razbio ovaj mostić mali i oštetio ovaj veliki. Nije ugodno. On ti se spusti tu odozgora ili u ovom samom zavoju, što sad vidite, evo sad malo sporije voze jer su ograničenja", rekla nam je Sanja Mihaljić iz Hercegovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani su računali dnevno prođe više od 700 šlepera na putu iz Rumunjske i Mađarske prema zapadnoj Europi.

"Ja svoje dijete imam u kućnom pritvoru. Moje dijete bi išlo na obližnje igralište se igrat, a sad ga iz straha ne pustim. Kad mogu odvezem ga autom", požalila nam se Danijela Jurišić iz Grubišnog polja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo na području Garešnice i Grubišnog polja lani je bilo 19, ove godine još 9 nesreća u kojima su sudjelovali kamioni.

"Mislim stvarno, više je prešlo svaku granicu i ja molim vlasti, bilo koga da se više nešto poduzme na toj dionici", kaže Danijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani objašnjavaju - vozači su umorni, voze brzo cestama koje su potpuno neprilagođene takvo gustom prometu. 

Razgovarali smo i s načelnikom Hercegovca Borom Bašljanom koji nam je rekao kako su u suradnji s Hrvatskim Cestama napravili projekte kojima se ova prometnica proširuje i prilagođava ovakvoj vrsti prometa te kako čekaju da se završi projekt aglomeracije, kanalizacije, a nakon toga ide prometnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer od ograničavanja ili zabrane prometa neće biti ništa. Objašnjava nam Zlatko Mađeruh gradonačelnik Grubišnog Polja koji je s brojnim prigovorima građana, otišao i do ministra prometa koji mu je rekao kako ne može dati rješenje u tom djelu jer je to ucrtana trasa.

Po kojoj se mora odvijati teretni promet! Jedino što je preostalo jest proširiti ceste, postaviti semafore, pojačati policijske kontrole. I nadati se što manjem broju nesreća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo