čeka se odluka povjerenstva / Franjo Tuđman ujedinio Bandića, HDZ i SDP: ime prvog hrvatskog predsjednika uskoro na aerodromu

Odluku o imenovanju zagrebačke zračne luke imenom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana donijet će SDP-ova Vlada - potvrdio je za RTL resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić. Budući da su suglasnost dali i zagrebačka županija i Gradovi Zagreb i Velika Gorica - Vlada ima sve preduvjete da preimenjuje aerodrom, ali očito joj se ne žuri. Povjerenstvo za zračnu luku sastat će se i novo ime predložiti tek četiri dana nakon izbora.

28.10.2015.
18:40
VOYO logo

Svi potrebni potpisi za preimenovanje zagrebačkog aerodroma u ime prvog hrvatskog predsjendika - Franje Tuđamana ispunjeni su. Nakon Zagrebačke županije i Velike Gorice stiglo je i zeleno svjetlo iz Zagreba pa procedura kreće dalje.

"Gradska vijeća ili županijska vijeća su donijela odluke, još nije formalno stiglo iz Gorice iako je i Gorica donijela odluku. Nakon toga je 12.11. Povjerenstvo za zračnu luku koje će Vladi predložiti ime novog terminala", objasnio je ministar prometa Siniša Varga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski koncesionar do tada će dostaviti prijedloge vizualnog rješanja novog naziva. Povjerenstvo će pred sobom imati i suglasnost obitelji.

"Isto tako i pismo kojim se Ankica Tuđman slaže s imenjovanjem novog terminala zračne luke - imenom Franje Tuđmana", dodao je Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri suparničke strane na predstojećim izborima tako su se ipak oko nečega usuglasile. No, naravno - kreću prepirke o tome tko je najzaslužniji.

"Ja sam im to već treći puta pisao, a kad će Vlada donjeti odluku ne znam. Ja bih to već donio da sam vlasnik zračne luke, ali nisam", izjavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da oni to ne žele, zato sada kupuju vrijeme. Da su htjeli, mogli su to sami napraviti", prokomentirao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

SDP-ov ministar tvrdi kako nema govora o izbjegavanju odluke - Tuđmanovo ime zračnoj će luci dati lijeva vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sin prvog hrvatskog predsjendika, kandidat HDZ-a na predstojećim izborima, ipak pozdravlja konsenzus po pitanju priznanja svom ocu.

"Meni je to posebno drago jer je to korak u smjeru da sve političke opcije, u najmanju ruku sve parlamentarne stranke priznaju prvog hrvatskog predsjednika i njegov program za stvaranje političke države kao zajedničko političke naslijeđe", izjavio je Miroslav Tuđman. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to nije sve. U izbornom tjednu Grad Zagreb raspisat će javni natječaj za izradu spomenika prvom hrvatskom predsjedniku.

Franjo Tuđman očito je važna predizborna moneta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo