PREDSTOJNIK UREDA / Frka Petešić otkrio kako Plenković provodi izolaciju: 'U potkrovlju je odvojen od supruge i djece...'

Na pitanje je li premijer otvorio bolovanje, Frka Petešić je kazao da je premijer dužnosnik i da radi i vikendom i blagdanom

29.11.2020.
16:15
VOYO logo

Predstojnik ureda premijera Zvonimir Frka Petešić govorio je danas o izolaciji premijera Andreja Plenkovića, a komentirao je i skandal s državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Stjepanom Sučićem

"Jučer je premijeru Plenković određeno 10 dana samoizolacije nakon što je njegovoj supruzi potvrđena zaraza koronavirusom. On je trenutno u samoizolaciji u odvojenom dijelu stana, zapravo u potkrovlju, tako da je izoliran od supruge i djece. Osjeća se dobro. Njegov test je negativan, nema nikakvih simptoma i nastavlja najnormalnije raditi", kazao je Frka Petešić i dodao da Vlada najnormalnije funkcionira i da su danas imali dva video-sastanka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da zasad nema potrebe da premijer odredi nekoga tko ga mijenja i otkrio da će sutra na sjednici Vlade Plenković biti prisutan videovezom. Na pitanje je li premijer otvorio bolovanje, Frka Petešić je kazao da je premijer dužnosnik i da radi i vikendom i blagdanom. "Ne podliježe normalnom režimu", kazao je. 

Image
sučić i šeremet u policiji /

Škoro o privođenju u Vukovaru: 'To je taj novi HDZ, novo normalno, što je za bogove nije za volove'

Image
sučić i šeremet u policiji /

Škoro o privođenju u Vukovaru: 'To je taj novi HDZ, novo normalno, što je za bogove nije za volove'

Osuđujemo događaj s državnim tajnikom

Komentirao je i skandal s državnim tajnikom Stjepanom Sučićem koji je u noći na subotu kršio mjere tako što je bio u kafiću, ali i vrijeđao policajce i oštetio vrata u službenim prostorijama policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da osuđujemo jedan takav nemili događaj i žao nam je što se tako nešto dogodilo u trenutku kad su propisane epidemiološke mjere koje se odnose na sve nas u zemlji. Ne može biti opravdanja za njihove kršenje, a posebno se to odnosi na dužnosnike u Vladi, koji po svojem ponašanju u svakom trenutku moraju davati primjer, tako da će sigurno to pitanje biti razmatrano sutra na Vladi koja će o tome donijeti odgovarajuće odluke", rekao je. 

Nije želio reći hoće li sutra Sučić biti smijenjen. Na pitanje je li bilo intervencija iz Vlade prema policijskoj postaji u Vukovaru, rekao je da o tome ništa ne zna. "Ne vjerujem da je tako što moguće", kazao je.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo