Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sve se promijenilo

Gdje su suradnici i prijatelji Bandića šest mjeseci nakon njegove smrti? Kalinić u zaštitarskoj tvrtki, Mirka...

S Bandićem su otišli s važnih funkcija bliski suradnici i prijatelji, a dva i pol mjeseca nakon njegove smrti od tumora njuške uginuo je i Rudi

Kristina Čirjak/ 2.9.2021. u 22:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije šest mjeseci umro je Milan Bandić, a Zagreb je dobio novu vlast.

Ljudi koji su godinama odlučivali o sudbini Zagreba, sada su u penziji, neki se bave kineziologijom, neki zaštitarstvom, neki konzaltingom. S nekima od njih razgovarala je Kristina Čirjak, i usput otkrila tužnu sudbinu koja je zadesila Bandićevog najboljeg prijatelja. Zlatni retriver Rudi je uginuo. 

Mirka Jozić više nije pročelnica, sada je poslovna savjetnica. Ako trebate pomoć oko financija, okoliša, komunalnih usluga savjet vam može vam dati nekadašnja bliska Bandićeva suradnica. Otišla je i prije mjesec dana osnovala svoju firmu i isplatila si prvu plaću. 

"Pa nije loš osjećaj isplatiti si sam plaću, mislim ja sam prije toga radila u privatnom sektoru, pa u javnom i sada ponovno u privatnom kao samostalna osoba. Sve je to gušt na neki svoj način", kaže Mirka Jozić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Imala je tri tisuće kolega, a sada ni jednog.

"Kolege i prijatelji su mi ostali i dalje prijatelji, ne nedostaje mi stari posao i mislim da je vrijeme za jednu promjenu i da mi to dobro dođe", dodaje Jozić.

Upravo se čita

Image
HEROINA IZ ĐAKOVA

Elena je pravo čudo! Bila je malo veća od dlana: RTL u Đakovu kod najmanje bebe ikad rođene u Hrvatskoj

Zapovijedao je na potresima, poplavama, požarima, a ponekad i psovao. Pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama bio je 13 godina. Taj ured je on ustrojio.

Osebujni Pavle Kalinić ima novi posao, radi u zaštitarskoj tvrtki, direktor je korporativne sigurnosti i razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od tumora njuške uginuo i nekad prvi pas Zagreba

Iako brojni misle da je jedinstven, za sebe kaže da je zamjenjiv. Nalazimo se kod HNK jer mu se novi ured ne sviđa jer nije od armiranog betona pa traži novu lokaciju. 

Iako brojni misle da je jedinstven, za sebe kaže da je zamjenjiv.

"Mislite da će vas dobro zamijeniti? Ma ne dobro, još i bolje", kaže Kalinić.

S dolaskom nove vlasti pročelničke fotelje napustilo je 11 ljudi. Njih devetero je na traženje gradonačelnika dalo ostavku... Dio njih, među kojima Milana Vuković Runjić i Sanja Jerković sada su pomoćnice pročelnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Andrea Šulentić, nekadašnja pročelnica Stručne službe gradonačelnika osumjičena je da je namještala natječaj za ravnatelja bolnice Srebrnjak. Kada nije u istražnom zatvoru radi u područnom uredu mjesne samouprave. 

Miro Laco koji je s Bandićem optužen u aferi Agram i Ivica Lovrić bivši pročelnik obrazovanja sada su posebni savjetnici gradonačelnika. 

Osim pročelnika, jesen na svom starom radnom mjestu neće dočekati i brojni drugi Bandićevi ljudi. Bivša šefica Holdinga Ana Stojić Deban se umorila jer tempo pokojnog gradonačelnika bilo je teško pratiti.

"Dan mu je trajao preko 20 sati, dnevno je imao preko 20 obveza."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U telefonskom razgovoru nam kaže da je na odmoru do kraja listopada, a onda odlazi u privatni sektor i povlači se iz javnog života, iz kojeg se ne planira povući Slavko Kojić - bivši Bandićev pročelnik za financije i prijatelj s kojim je surađivao 35 godina. 

"Što radite u mirovini? Meni je dinamično jer sam ja svestran, bavio sam se sportom, bavio sam se sportom i glazbom. Ja sam aktivan u Bandićevoj stranci, ja sam poslovni direktor i tamo sam gotovo svakodnevno i da znam sve što se događa", kaže Kojić.

Nakon izbora povukla se Jelena Pavičić Vukičević koja je najavila da karijeru nastavlja kao docentica na Kineziološkom fakultetu. S Bandićem su otišli s važnih funkcija njegovi bliski suradnici i prijatelji, a dva i pol mjeseca nakon njegove smrti od tumora njuške uginuo je pa kremiran i nekad prvi pas Zagreba - Rudi. 

Kristina Čirjak/ 2.9.2021. u 22:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
na snazi od 2023. godine

Zakon o radu po novim mjerilima. Plaća najkasnije do 15. u mjesecu, uvodi se ugovor o radu na daljinu...

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba